Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The New York Times scrie despre cum a reușit Ucraina să învingă Rusia, în ultimele zile, datorită serviciilor secrete ale SUA

ssatipura.com
rusia ucraina

Serviciile secrete americane ajută la planificarea ofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) cu informațiile pe care le dețin, inclusiv pe direcția Harkov, scrie cotidianul The New York Times, relatează Lenta.ru.

Potrivit publicației, în vara anului 2022 înalți oficiali ucraineni au intensificat schimbul de date de la serviciile de informații cu colegii lor americani. Acest lucru a pemis Kievului să ”obțină, în ultimele zile, succese semnificative în nord-est”, scrie NYT.

Pe parcursul întregii operațiuni speciale, SUA au pus la dispoziția Ucrainei informații referitoare la punctele de comandă, la depozitele de muniții și alte noduri cheie de pe liniile militare rusești.

Anterior, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că lângă Harkov a început redislocarea trupelor ruse. Instituția a explicat aceste acțiuni prin intensificarea eforturilor pe direcția Donețk, în scopul atingerii obiectivelor operațiunii speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.