Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The Telegraph: Putin are un nou plan - dezmembrarea NATO în bucăți

Agerpres - Reuters
Vladimir Putin

Publicației britanică The Telegraph, care analizează situația geopolitică din Europa, atrage atenția că Putin și-a propus un nou obiectiv - dezmembrarea NATO în bucăți și identificarea punctelor slabe ale Alianței Nord-Atlantice.

Balcanii vor fi probabil noul loc de interes al Moscovei, deoarece acesta este cel mai slab punct al NATO. Jurnalistul militar și colonelul Forțelor Armate ale Ucrainei, Vladislav Seleznev, a comentat această informație. În opinia sa, capacitățile serviciilor speciale ruse nu trebuie cu siguranță subestimate, deoarece Putin însuși provine din aceste servicii speciale și în ultimii ani Rusia a desfășurat multe operațiuni secrete.

„În orice caz, există astfel de riscuri”, a avertizat Seleznev.

„Și problema unificării Alianței este întotdeauna relevantă”. Analistul a reamintit că există diferite țări în NATO, printre care se pot evidenția aliații Ucrainei necondiționați, de exemplu țările baltice și Republica Cehă. Pe de altă parte, vedem ce procese distructive au loc la nivel guvernamental în Ungaria. Expertul a amintit anumite evoluții distructive din Slovacia, unde populistul Fico a ajuns la putere chiar zilele trecute cu un discurs pro-Moscova.

„Mi se pare că finanțarea populiștilor de către Moscova creează un precedent atât de periculos și pe termen lung. Este greu de spus cum vor acționa partenerii noștri occidentali de la Bruxelles. Dar adevărul este că metoda morcovului și a bățului ar trebui folosită în relația cu politicieni europeni atât de proști, acest lucru este evident”, a conchis colonelul, potrivit Ziare.com.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.