Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The Wall Street Journal zguduie Phenianul - Fratele lui Kim Jong-un, asasinat în 2017, era informator CIA

www.dailymail.co.uk
Kim Jong Nam

Kim Jong Nam, fratele vitreg al actualului lider de la Phenian, care a fost asasinat în februarie 2017 în Malaysia, era informator al Agenției Centrale de Informații din SUA, potrivit publicației The Wall Street Journal, informează cotidianul The New York Times, scrie Mediafax.

Potrivit WSJ, care citează o "persoană cunoscătoare a chestiuni", Kim Jong Nam s-a întâlnit în mai multe rânduri cu agenți CIA.

"Mai mulți foști oficiali americani au declarat că fratele vitreg, care locuia în afara Coreei de Nord de mulți ani și nu avea o bază de putere cunoscută la Phenian, este puțin probabil să fi putut furniza detalii despre mecanismele interne secrete ale țării", se afirmă în materialul publicat luni de WSJ.

PNL, măsură DRASTICĂ după crima care a cutremurat România: Închisoare pe viață pentru persoanele care ucid polițiști și jandarmi aflați în misiune

Totodată, foștii oficiali din SUA au mai afirmat că, în mod aproape cert, Kim Jong Nam avea contacte și cu servicii secrete din alte țări, în mod particular din China, mai relatează publicația americană.

Oficiali sud-coreeni și americani au afirmat că autoritățile nord-coreene au ordonat asasinarea lui Kim Jong Nam, aparent în urma criticilor aduse regimului de la Phenian. Coreea de Nord însă a respins acuzațiile.

Potrivit sursei citate de WSJ, Kim Jong Nam s-a deplasat în februarie 2017 în Malaysia pentru a se întâlni cu un oficial CIA, însă este posibil ca acesta să nu fi fost singurul scop al vizitei.

Kim Jong Nam a fost ucis la aeroportul din Kuala Lumpur, Malaysia, cu ajutorul agentului neurotoxic VX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.