Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The Washington Post: Diplomații americani îi cer lui Vladimir Putin vaccinul Sputnik V

sputnik 5 vaccin

Având în vedere deficitul de vaccinuri produse în Statele Unite, diplomații americani solicită vaccinul împotriva coronavirusului de la autoritățile țărilor în care își desfășoară activitatea, inclusiv de la cele ruse, susține cotidianul The Washington Post, citând surse și documente care au intrat în posesia redacției.

«În Rusia, unii dintre funcționarii Departamentului de Stat s-au adresat Moscovei pentru doze de vaccin ”Sputnik V”, de producție rusească, după ce Washingtonul nu le-a putut promite că vor primi în viitorul apropiat doze de vaccin de producție americană”, a precizat publicația, citând oficiali sub acoperirea anonimatului.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

După cum notează The Washington Post, vaccinul rusesc nu a fost aprobat de autoritățile americane de reglementare și Departamentul de Stat nu recomandă folosirea lui, de către angajații săi.

Conform ziarului, cel puțin 13 state s-au oferit să pună la dispoziție rezervele lor de vaccinuri ale companiilor Pfizer și Moderna pentru vaccinarea diplomaților SUA. Departamentul de Stat a acceptat aceste propuneri și acum analizează inițiative similare venite din partea autorităților a altor opt țări, scrie vestidinrusia.ro.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

Primele loturi de vaccin primite de Departamentul de Stat au fost trimise cu precădere angajaților care lucrează pe coasta de Est a Statelor Unite, precum și diplomaților din Afganistan, Irak și Somalia. Unele doze de vaccin din cel de-al doilea lot au fost trimise în Africa de Vest, Mexic și Turkmenistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.