Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verdict CNCD: L-a discriminat pentru că i-a zis că 'nu va mai participa până nu-mi face mie dovada că știe să schieze'

presedinte cncd

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a stabilit miercuri că sportivul paralimpic Theodor Matican a fost discriminat de Comitetul Național Paralimpic.

Potrivit unui comunicat de presă, Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a stabilit că afirmația președintei Comitetului Național Paralimpic, Sally Wood Lamont, la adresa sportivului paralimpic Theodor Matican: „nu va mai participa până nu-mi face mie dovada că știe să schieze(...)” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate.

Ca urmare, s-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 1.000 lei față de președinta Comitetului Național Paralimpic. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi (7 voturi), precizează CNCD.

O altă decizie vizează „restrângerea accesului la competiția de la Tokyo 2021 (paraciclism) a sportivului paralimpic Theodor Matican de către Comitetului Național Paralimpic, prin refuzul Comitetului Național Paralimpic de a asigura sportivului cu dizabilități un însoțitor la competiție”.

Acest lucru reprezintă faptă de discriminare prin care se încalcă dreptul persoanei cu dizabilități de a participa la competiții sportive. În acest caz, Comitetul Național Paralimpic a fost amendat cu 10.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.