Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theodor Paleologu, fără rival în PMP în cursa pentru prezidențiale! Mihail Neamțu renunță la ideea candidaturii

theodor paleologu

Theodor Paleologu rămâne fără rival în cursa pentru prezidențiale! Mihail Neamțu anunță sâmbătă seară pe Facebook că, deși a primit mii de mesaje care l-au încurajat să candideze la alegerile pentru Cotroceni, îl va susține pe Theodor Paleologu în cursul alegerilor din această toamnă. PMP îl va desemna, oficial, duminică, pe Theodor Paleologu candidat al partidului la alegerile prezidențiale. Acesta se bucură de sprijinul partidului, dar și de al fostului președinte Traian Băsescu.

Summitul G7 de la Biarritz a început - Anunțul făcut de Emmanuel Macron pe Twitter

„În ultimele săptămâni, am primit mii de mesaje care m-au încurajat să candidez la alegerile pentru Cotroceni. Am fost onorat ca Partidul Mișcarea Populară (organism cu reprezentare parlamentară la nivel național și european) să mă considere prezidențiabil. M-a bucurat, de asemenea, susținerea platformei Alternativa Dreaptă și suportul arătat de numeroși lideri ai societății civile. Le mulțumesc tuturor pentru încredere! Gândurile dumneavoastră mi-au atins inima și m-au convins că e momentul să trec la acțiune. Analizele și comentariile sunt necesare, dar insuficiente.

Politica este un joc de echipă iar acolo unde dispare chimia apare geografia (și restul e istorie). Am cântărit mult și am luat o decizie care nu-i despre mine, ci despre viitorul Dreptei democratice într-o Românie normală, deșteaptă, sănătoasă. Mă voi alătura celor care mi-au oferit nu promisiuni, ci garanția unei construcții durabile, inspirată de valorile occidentale ale creștin-democrației și ale conservatorismului modern. Am acceptat, așadar, invitația cordială și onorantă a președintelui Traian Băsescu de-a face pasul în PMP, rămânând solidar cu ceilalți colegi din familia politică a popularilor europeni.

Cred într-o Românie unde e respectată viața, timpul, munca, libertatea de expresie, familia naturală, inocența copiilor și demnitatea persoanei umane. Alături de Eugen Tomac, Ioana Constantin, Robert Turcescu, Matei Dobrovie și alte voci ale Dreptei românești, mă voi opune mai departe feudalismului baronial al PSD, dar și radicalismului Stângii progresiste, anti-creștine și anti-naționale.

Am salutat, de asemenea, dorința lui Toader Paleologu de-a candida la alegerile prezidențiale din 2019. Pe lângă specializarea academică de anvergură internațională, umorul savant și experiența parlamentară îl recomandă pe Toader drept un excelent candidat al Dreptei conservatoare.

După o reflecție mai adâncă, am decis că este înțelept să-l sprijin pe Toader Paleologu în cursul alegerilor din această toamnă. Celor care mi-au susținut cu pasiune candidatura le mulțumesc pentru entuziasm și le spun că am împlinit relativ recent 40 ani. Și-n 2020, și-n 2024, și-n 2028, mă voi strădui să le reprezint valorile și idealul. Prin urmare, nu-i o renunțare, ci doar un pas pentru consolidarea unui proiect de echipă. Îi văd venind alături de nucleul conservator al PMP și pe intelectualii din Fundația Creștin-Democrată, pe toți patrioții mobilizați la Referendumul pentru familie, dar și pe amicii din Alternativa Dreaptă – tineri admirabili, a căror inimă curată bate pentru credință și pentru neam.

Când România a fost condusă de oameni cinstiți și educați, țara noastră a dus-o bine. Când cei cu frică de Dumnezeu și respect pentru aproapele s-au implicat în viața cetății, atunci am prosperat. Mințile luminate nu-și împlinesc vocația dacă rămân izolate într-un turn de fildeș. De la Nicolae Bălcescu și Simion Bărnuțiu până la Titu Maiorescu, Spiru Haret ori Mihai Eminescu, educatorii poporului român și-au lăsat amprenta în biblioteci, instituții universitare, muzee, legislație, inovație tehnică, urbanism și arhitectură. Prin oameni ca Nicolae Iorga, Regele Ferdinand sau Regina Maria, chiar am fost parte din concertul națiunilor civilizate ale Europei.

Ne-am dezvoltat ca țară și ne-am ridicat doar prin dăruirea de sine a celor foarte buni. E timpul implicării noilor generații în viața publică, dar nu pentru a distruge, ci pentru a clădi. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, scrie Neamțu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.