Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theodor Stolojan șterge pe jos cu propunerea PSD de impozitare a salariilor mari: Contraproductiv

romanialibera.ro
Theodor Stolojan

România este restantă cu reforme care trebuiau efectuate în secolul trecut, declară la RFI fostul premier Theodor Stolojan, membru PNL.

El afirmă că propunerea PSD privind supraimpozitarea salariilor mari nu i se pare „bună deloc”.

„Nu mi se pare bună deloc (propunerea PSD privind supraimpozitarea salariilor mari- n.r.), pentru că dacă consider că bugetarii au salarii prea mari, trebuie să revizuiesc toată schema de salarizare a bugetarilor din România, nu mă apuc să creez un sistem special de impozitare numai pentru anumiți bugetari care depășesc o anumită sumă. Ori am un sistem de impozitare care privește absolut toți oamenii care realizează venituri în România ori dacă am o problemă cu salariile mari de la anumiți bugetari, revăd schema de salarizare aplicată în toate instituțiile publice finanțate din bugetele publice ale României”, spune Theodor Stolojan. Întrebat despre faptul că Nicolae Ciucă nu a respins în coaliție supraimpozitarea, Stolojan spune: „în primul rând, premierul Ciucă procedează corect, în sensul hai, domnule, să vedem punctele de vedere vizavi de o propunere”.

„Nu poți dintr-un foc să respingi o propunere făcută de un partid aflat la guvernare, chiar dacă este PSD partidul respectiv, faci o analiză, vii cu contraargumente și spui de ce nu ești de acord cu un asemenea sistem. Încă o dată, este contraproductiv să te apuci să scoți legi numai pentru anumite poziții din schema bugetară”, madaugă fostul premier. Theodor Stolojan a fost întrebat și despre intenția guvernului de a îngheța angajările la stat, după ce într-un singur an a angajat mii de oameni în sectorul bugetar.

„Categoric că vine și nota de plată. Gândiți-vă numai, iată, s-a început o discuție care e foarte veche în România vizavi de unitățile teritorial-administrative. O Românie care are comune care au mai rămas cu două-trei mii, patru mii de locuitori, dar care menține un aparat în primării care trebuie finanțat tot timpul cu bani din bugetul de stat, deci din veniturile generale ale țării, deci unități teritorial-administrative care din veniturile proprii nu-și acoperă nici măcar salariile respective. Încă o dată, noi, în România, suntem restanți cu reforme care trebuiau efectuate în secolul trecut”, încheie Stolojan. Abordarea corectă pe zona de impozitare, pe praguri, a veniturilor de peste 25.000 de lei, inclusiv obținute din cumul salariu la stat și pensie, spunea marți Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.