Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May cedează: Anunță că lasă Irlanda de Nord în uniunea vamală europeană

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a transmis la Bruxelles că este favorabilă rămânerii provinciei britanice Irlanda de Nord în uniunea vamală europeană în cazul în care nu se va ajunge la un acord complet cu Uniunea Europeană, o situaţie care îi fragilizează poziţia, afirmă surse politice.

Theresa May a asumat angajamentul instituirii unei linii vamale permamente între Irlanda de Nord şi restul Marii Britanii, în cazul în care Londra şi Bruxellesul nu vor reuşi să ajungă la un acord complet în timp util, afirmă surse politice citate de cotidianul Belfast Telegraph.

Alte surse, citate de postul RTE, au confirmat că Theresa May i-a transmis premierului Irlandei, Leo Varadkar, că admite că această linie vamală nu poate fi temporară.

Sistemul ar urma să permită menţinerea provinciei britanice Irlanda de Nord în uniunea vamală comunitară şi în piaţa UE în cazul în care Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană fără un acord privind viitoarele relaţii.

Formaţiunea nord-irlandeză Partidul Democrat Unionist (DUP), de a cărui susţinere depinde Guvernul Theresa May, se opune instituirii de controale între Irlanda de Nord şi restul Marii Britanii. Varianta alternativă ar fi instituirea de controale între Irlanda de Nord, provincie britanică, şi Irlanda, stat membru UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.