Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May e SOMATĂ să organizeze rapid votul parlamentar pe tema acordului Brexit și să amâne întâlnirea cu liderii din UE

Fostul ministru pentru Brexit David Davis, unul dintre liderii Partidului Conservator, i-a cerut luni după-amiază premierului Theresa May să amâne întâlnirea cu liderii Uniunii Europene şi să supună urgent votului Parlamentului proiectul de acord pe tema ieşirii Marii Britanii din UE.

"Motivul pentru care partidul este debusolat este faptul că o mare parte din membri nu acceptă acest acord şi se tem că la sfârşitul lunii decembrie vor fi puşi în situaţia de a-l accepta sau a-l respinge. Modul corect de soluţionare a problemei este să aducem rapid acordul în Camera Comunelor, ideal săptămâna aceasta", a declarat David Davis, citat de Hufffington Post şi Daily Telegraph.

Citește și: Gabriela Firea îl face praf pe Liviu Dragnea! Mesajul dur pe care i l-a transmis

"Nu este necesar să aşteptăm reuniunea Consiliului European (...). Dacă Parlamentul respinge acordul, acest lucru va însemna că este inacceptabil", a adăugat David Davis.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Cel puţin cinci membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană. Premierul Theresa May a exprimat regret că unii membri ai Cabinetului de la Londra au demisionat, însă a subliniat că este determinată să obţină adoptarea acordului negociat cu Uniunea Europeană pe tema Brexit.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Liviu Dragnea! ‘Nu face, din lașitate, cea mai importantă schimbare’

Proiectul de acord privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va fi renegociat, a afirmat luni eurodeputatul Manfred Weber, liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul UE şi candidat la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. "Textul aflat acum pe masa negocierilor nu va renegociat", a declarat Manfred Weber, subliniind că proiectul de acord este bun atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.