Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May i-a luat frica Angelei Merkel: 'Am văzut comentariile ei, spune că ne facem iluzii'

 Theresa May  Angela Merkel

Comentariile cancelarului german Angela Merkel în care aceasta afirmă că Marea Britanie îşi face 'iluzii' cu privire la relaţiile cu UE după ieşirea din blocul comunitar arată cât de dure vor fi negocierile privind Brexitul, a declarat premierul britanic Theresa May în timpul unei reuniuni de precampanie electorală, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

'Am văzut comentariile cancelarului Merkel. Afirmă că Marea Britanie îşi face iluzii cu privire la procesul (ieşirii din UE) şi că cele 27 de state membre sunt de acord' cu ea, a spus premierul conservator britanic în discursul susţinut la Leeds, un fief al laburiştilor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gigi Becali aruncă în stradă o femeie celebră: A dat-o-n judecată și îi ia casa

Cuvintele lui Merkel demonstrează 'cât de dure vor fi negocierile în unele momente', a subliniat în continuare Theresa May, al cărei partid ar putea obţine, conform sondajelor, o majoritate confortabilă la alegerile legislative anticipate din 8 iunie.

După ce s-a întâlnit la Londra cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu negociatorul-şef pentru Brexit al executivului comunitar, Michel Barnier, Theresa May a insistat că la aceste alegeri are nevoie de o majoritate solidă pentru a conduce cu maximă autoritate negocierile pentru ieşirea din UE.

Citește și: Un afacerist oltean a fost săltat de DIICOT după ce a pus mai multe tinere să se prostitueze

Dar 'opoziţia deja încearcă deja să îngreuneze aceste negocieri, în timp ce celelalte 27 de state ale UE se unesc pentru a se confrunta cu noi', a mai spus Theresa May.

Negocierile oficiale dintre Londra şi Bruxelles privind Brexitul vor începe după alegerile din 8 iunie. Cele două părţi vor trebui să stabilească în principal ce drepturi vor avea cetăţenii comunitari în Marea Britanie, precum şi cei britanici în UE, suma pe care Londra o va achita pentru angajamentele financiare deja asumate în cadrul UE şi relaţiile viitoare dintre Marea Britanie şi UE.

Citește și: STUDIU S-a aflat câte zeci de mii specii diferite de arbori există în lume: Continentele în care nu e nici măcar unul

Theresa May doreşte ca aceste relaţii să fie negociate în paralel cu condiţiile ieşirii din UE, lucru pe care Angela Merkel şi responsabilii de la Bruxelles îl refuză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.