Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May insistă pentru o renegociere a acordului Brexit, în ciuda unui răspuns negativ din partea UE

Agerpres
Theresa May

Cu toate că UE a anuțat că acordul privind Brexit nu poate fi renegociat premierul britanic Theresa May insistă pentru o astfel de soluție, relatează News.ro. În acest sens Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, o va găzdui pe May la doar 24 de ore de întâlnirea sa cu premierul irlandez Leo Varadkar.

Citește și: Mormântul autorului Manifestului Partidului Comunist, Karl Marx, a fost vandalizat

May este aşteptată să ceară redeschiderea acordului privind Brexitul, după ce parlamentul britanic a cerut oficial acest lucru săptămâna trecută, pentru a înlocui contestata „soluţie de rezervă”, care implică rămânerea Marii Britanii în uniunea vamală pe termen nedefinit pentru a evita o graniţă dură între Irlanda şi Irlanda de Nord. May le-a transmis miniştrilor britanici, marţi, că obiectivul este de a găsi o cale de a se asigura că Marea Britanie nu va fi prinsă pe termen nedefinit în uniunea vamală. „În urma votului, am lucrat privind toate opţiunile”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui May. El a adăugat: „Jeremy Corbyn a afirmat că şi el are îngrijorări privind soluţia de rezervă, aşa că această problemă nu trebuie rezolvată doar pentru colegii noştri şi DUP, dar pentru toţi parlamentarii”.

Guvernul britanic a precizat că May este „determinată să facă tot ce poate pentru a obţine modificările necesare asigurării susţinerii parlamentarilor pentru ca Marea Britanie să iasă din UE cu un acord”. După întâlnirea cu Juncker de joi, May va avea discuţii şi cu negociatorul-şef al UE, Michel Barnier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.