Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May nu se lasă: Premierul britanic a reușit respingerea amendamentelor opoziției pe tema Brexit-ului

Agerpres
Theresa May

Premierul conservator britanic Theresa May a obţinut joi seară respingerea în Camera Comunelor a două amendamente propuse de opoziţie privind acordul legat de Brexit, în timp ce un al treilea amendament propus de o deputată conservatoare proeuropeană a fost în final retras de aceasta, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Eugen Teodorovici despre europarlamentare: 'Nu sunt interesat nici de postul de comisar și nici de nu mai știu ce în afara României'

Primul amendament respins (cu 322 de voturi la 306) îi cerea Theresei May să permită deputaţilor să voteze pe 27 februarie acordul privind Brexitul propus de ea, sau să decidă paşii următori.

Al doilea amendament respins la vot, propus de Partidul Naţional Scoţian (SNP), cerea guvernului să amâne Brexitul, a cărui dată este în prezent stabilită pentru 29 martie.

Cel de-al treilea şi în acelaşi timp ultimul amendament selectat pentru a fi supus la vot, cel iniţiat de către deputata conservatoare Anna Sourby şi care i-ar fi cerut premierului May să publice ultima evaluare a guvernului privind impactul economic al unei ieşiri din UE fără un acord, a fost în final retras.

După aceste voturi asupra amendamentelor, deputaţii au început votul asupra unei moţiuni generale privind Brexitul, moţiune propusă de guvern şi prin care Theresa May încearcă să confirme susţinerea pentru a obţine la Bruxelles o revizuire a acordului privind Brexitul pe care ea l-a încheiat cu UE, dar care a fost respins de Camera Comunelor pe 15 ianuarie, mai ales cauza clauzei de ''backstop'' (plasă de siguranţă) privind frontiera nord-irlandeză.

În virtutea acestei clauze, Regatul Unit s-a angajat să rămână în uniunea vamală europeană şi Irlanda de Nord să rămână aliniată anumitor norme ale pieţei unice europene până când s-ar ajunge la o înţelegere mai bună care să evite reapariţia unei ''frontiere dure'' între Irlanda şi Irlanda de Nord. Conform documentului convenit între Londra şi Bruxelles, această clauză poate fi anulată numai prin acordul părţilor, ceea ce înseamnă că Regatul Unit nu ar putea ieşi din blocul comunitar fără acordul Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.