Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May, pas înapoi într-un proiect de reformă, după ce conservatorii au scăzut în sondaje

Brexit

Premierul britanic Theresa May a făcut luni un pas înapoi în privinţa reformei ajutoarelor sociale pentru pensionari, măsură cuprinsă în programul electoral anunţat săptămâna trecută de conservatori şi care a provocat imediat o scădere accentuată a acestora în sondaje, consemnează agenţia Reuters.

Conservatorii au propus în acest program electoral o sporire a contribuţiilor persoanelor vârstnice la cheltuielile cu asistenţa lor socială, idee care a provocat în rândul pensionarilor teama că le vor fi diminuate veniturile.

La rândul lor, laburiştii au prezentat în perspectiva alegerilor anticipate un program bogat în promisiuni electorale generoase. Efectul s-a văzut imediat în sondaje, avansul conservatorilor în faţa laburiştilor scăzând semnificativ, deşi procentele variază de la un sondaj la altul, diferenţa dintre cele două formaţiuni fiind cuprinsă între 2% şi 12%.Prin urmare, Theresa May a apărut luni public şi a anunţat o revizuire a acestei reforme, respectiv asumarea de către stat a respectivelor cheltuieli cu asistenţa socială dincolo de un anumit prag.

Numită de adversarii conservatorilor 'taxa demenţei', propunerea a condus la dezbateri în care s-a vorbit inclusiv despre posibilitatea ca unii pensionari să fie nevoiţi să-şi vândă casele pentru a-şi putea finanţa cheltuielile de sănătate, idee dezaprobată luni de şefa executivului.'Ne vom asigura că nimeni nu va trebui să-şi vândă casa pentru a-şi plăti asistenţa medicală (...) Va exista o limită absolută a ceea ce trebuie oamenii să plătească', a declarat Theresa May, acuzându-i totodată pe laburişti că încearcă să sperie pensionarii.

Ea a convocat alegerile anticipate invocând faptul faptul că opoziţia laburistă şi liberal-democrată încearcă să pună obstacole în calea ieşirii Marii Britanii din UE, decisă în urma referendumului de anul trecut, motiv pentru care guvernul are nevoie de o majoritate clară în parlament în timpul negocierilor dificile privind Brexitul, conform Agerpres.

Însă dacă la scrutinul din 8 iunie partidul conservator nu va obţine un rezultat care să-i extindă în Camera Comunelor actuala majoritate fragilă de numai 12 mandate, atunci Theresa May va pierde pariul electoral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.