Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May se va întâlni cu Jean-Claude Juncker pentru noi discuții pe tema Brexit

Daily Express
Jean-Claude Juncker si Theresa May

Premierul britanic Theresa May se va deplasa miercuri la Bruxelles pentru o nouă rundă de discuții cu oficialii Uniunii Europene, ca parte a unei noi încercări de a obține votul Parlamentului britanic pentru acordul său de Brexit, relatează Reuters preluată de mediafax.

Întâlnirea dintre oficialul britanic și cei din UE din ultimele zile nu au reușit încă să producă un progres după ce Parlamentul britanic a respins categoric acordul Brexit negociat de premier cu UE în luna noiembrie.

Principalul punct de dispută l-a constituit așa-numitul ”bachstop”, o politică de asigurare pentru a preveni reîntoarcerea la o graniță tare între Ielanda care va rămâne membru UE și Irlanda de Nord care aparține Marii Britanii.

”Cele 27 de state membre UE nu vor redeschide acordul de retragere, nu putem accepta un termen limită pentru un backstop sau o clauză unilaterară de ieșire”, a declarat Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Discuțiile următoare vor avea loc săptămâna aceasta pentru a vedea dacă putem găsi o cale prin care să obținem un posibil sprijin în Parlamentul britanic și să respectăm directivele convenite cu Consiliul European”, a declarat acesta într-o conferință de presă.

Secretarul britanic Brexit, Stephen Barclay, se așteaptă, de asemenea, la Bruxelles, la mijlocul săptămânii, pentru mai multe discuții cu negociatorul blocului Brexit, Michel Barnier.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.