Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May: Sute de mii de 'imigranţi economici' pretind că sunt refugiaţi

Theresa May

Marea Britanie 'are dreptul' să-şi controleze graniţele, va spune premierul Theresa May în faţa liderilor lumii la Adunarea Generală a ONU, ea urmând să avertizeze totodată că sute de mii de 'imigranţi economici' pretind că sunt refugiaţi, scrie luni publicaţia The Daily Telegraph.

În discursul pe care-l va susţine săptămâna aceasta la sediul ONU din New York, şefa guvernului de la Londra va critica răspunsul dat până în prezent 'migraţiei necontrolate' şi va atrage atenţia naţiunilor occidentale că ele se rezumă doar la 'tratarea simptomelor acestei crize'.

Citește și: Un bărbat de 28 de ani cu legături în cazul atentatului de la New York, căutat de Poliție

Theresa May va insista că tuturor ţărilor le revine 'responsabilitatea' de a-şi proteja frontierele pentru a diminua migraţia ilegală şi necontrolată. Conform discursului obţinut de The Daily Telegraph, premierul britanic va avertiza că lipsa unei diferenţieri între refugiaţi şi imigranţi economici îi încurajează pe tot mai mulţi să plătească traficanţi care îi ajută să vină în Europa, unde pot cere azil.

Prin urmare, Theresa May va cere de la tribuna ONU adoptarea unei politici a 'primei ţări sigure', conform căreia refugiaţii plecaţi din zonele de conflict să fie obligaţi să ceară azil în prima ţară unde sunt în siguranţă, pentru a se preveni astfel deplasările lor ulterioare de care profită traficanţii.

Această intervenţie survine în contextul intenţiilor noului executiv britanic de a limita imigraţia, inclusiv cea provenită din Europa, chestiune pe care o va aborda cu Uniunea Europeană la negocierile privind ieşirea din blocul comunitar.

'Astăzi observăm în întreaga lume niveluri fără precedent ale deplasărilor de populaţii şi trebuie să lucrăm împreună la găsirea unui răspuns adecvat, care să se concentreze pe eforturile umanitare în favoarea refugiaţilor care au o nevoie disperată de ajutor şi să menţinem încrederea publică în beneficiile migraţiei legale şi controlate', a declarat Theresa May, înaintea reuniunea Adunării Generale a ONU.

Dar ea a adăugat că 'nu trebuie să avem în vedere doar simptomele acestei crize, ci şi cauzele aflate la rădăcina ei'. 'În timp ce trebuie să continuăm eforturile de a opri conflictele, persecuţiile şi încălcarea drepturilor omului, cred că avem nevoie de o abordare globală nouă şi mai eficientă pentru gestionarea migraţiei', a subliniat şefa executivului britanic.

Această nouă abordare 'trebuie să se bazeze pe trei principii care vor servi mai bine interesele migranţilor, care sunt expuşi pericolului, interesele ţărilor pe care ei le părăsesc, pe care le tranzitează ori unde încearcă să ajungă şi, cel mai important, interesele refugiaţilor, faţă de care ne revine responsabilitatea comună de a-i ajuta', a explicat ea, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.