Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thibaut Courtois, portarul lui Real Madrid, se lansează în lumea cursei cu o echipă de Formula 4 FIA

Marca
Thibaut Courtois

Thibaut Courtois, portarul naţionalei de fotbal a Belgiei şi al lui Real Madrid, a anunţat că va înfiinţa o echipă care va concura în competiţia automobilistică Formula 4 FIA, informează radioteleviziunea RTBF.

Numită "TC Racing", de la "Thibaut Courtois Racing", această echipă va alinia monoposturi Tatuus-Abarth de 160 de cai putere în campionatul spaniol de Formule 4 FIA, potrivit Agerpres.

Thibaut Courtois a ales să se asocieze pentru acest proiect cu pilotul spaniol Roberto Merhi. Participant în acest an în campionatul japonez Super GT, Roberto Merhi a concurat în 2015 în Formula 1 pentru echipa Manor Marussia, între timp dispărută.

Fotbalistul lui Real Madrid nu va participa la competiţie ca pilot, ci ca proprietar de echipă. TC Racing ar urma să înscrie un pilot belgian şi unul spaniol. Courtois este pasionat de maşini şi de sportul cu motor. În timpul pandemiei de Covid-19, el a participat în special la diferite competiţii virtuale împotriva piloţilor titulari în Formula 1 şi a altor profesionişti.

Nu este prima dată când un portarul unei naţionale de fotbal participă la competiţiile auto. Fabien Barthez, fostul goalkeeper al Franţei, şi-a început cariera de pilot în 2008. Barthez a avut trei participări în cursa de 24 de ore de la Le Mans şi şi-a lansat propria echipă în asociere cu un fost pilot de Formula 1, Olivier Panis. Echipa a fost activă mai ales la categoria LMP2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.