Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thierry Henry: Reţele de socializare sunt departe de a face ceea ce este necesar pentru ca noi să ne simţim în siguranţă, să fim sinceri

Evening Standard
Thierry Henry

Fostul mare fotbalist francez Thierry Henry a declarat marţi că regretă faptul că reţelele de socializare nu au luat nicio măsură împotriva abuzurilor online, transmite L'Equipe.

Thierry Henry s-a retras marţi de pe reţelele de socializare, cerând ca acestea să fie reglementate, iar abuzurile online să fie cu adevărat sancţionate.

Marţi, într-o conferinţă pentru Web Summit, fostul atacant a explicat că regretă lipsa de acţiune a reţelelor sociale după ce el a luat acea decizie.

"Reţele de socializare sunt departe de a face ceea ce este necesar pentru ca noi să ne simţim în siguranţă, să fim sinceri. Platformele trebuie să fie partenerele noastre pentru a avea o discuţie pe fond în vederea unor acţiuni concrete. Unele dintre ele fac nişte progrese (...), dar nu toate şi nu suficient. Nu încearcă cu adevărat să schimbe ceva. Este o unealtă esenţială în lumea în care trăim, dar poate fi sigură? Asta e toată întrebarea", a spus fostul campion mondial şi european cu naţionala Franţei.

El li s-a adresat tinerilor care sunt victime ale insultelor rasiste. "Mesajul meu este: nu trebuie ca aceşti indivizi să vă oprească. Dacă vi se pare vreodată că nu sunteţi acolo unde vă este locul, sunteţi... nimeni nu vă poate împiedica să faceţi ce vreţi", a spus actualul antrenor secund al naţionalei Belgiei.

În martie, Henry a declarat că nu va reveni asupra deciziei "cât timp persoanele responsabile cu aceste reţele nu vor aplica măsuri pentru a-şi reglementa platforma cu aceeaşi ferocitate cu care procedează pentru protejarea drepturilor de autor".

"Volumul considerabil de rasism, intimidare şi tortură mentală care rezultă de aici pentru indivizi este prea toxic pentru a fi ignorat. Este mult prea uşor să creezi un cont, să-l foloseşti pentru a intimida şi a hărţui fără consecinţe şi să rămâi anonim. Până când asta nu se va schimba, îmi voi dezactiva conturile de pe toate platformele de socializare. Sper că acest lucru se va întâmpla în curând", a adăugat atunci francezul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.