Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tichete de vacanță pentru salariați și creșterea alocației pentru copii de la 1 ianuarie 2022, prevăzute în Programul de guvernare PSD-PNL-UDMR

knd.ro
tichet vacanta voucher

Programul de guvernare al coaliţiei PSD-PNL-UDMR depus marţi în Parlament prevede, printre altele, majorarea alocațiilor de stat pentru copii și acordarea de către angajatori a voucherelor de vacanță:

- Pentru stimularea circulaţiei turistice interne prin acordarea de tichete de vacanţă, începând cu anul 2022, pentru salariaţii din sectorul bugetar şi acoperirea contravalorii tichetelor de vacanţă acordate de angajatorii din sectorul privat, în special pentru promovarea turismului rural şi balnear, valoarea tichetelor de vacanţă urmând să fie de 1.450 lei.

- Alocațiile pentru copiii cu vârste între 0-2 ani și handicap vor crește la 600 de lei. Alocația pentru copiii de peste 2 ani va creşte la 243 de lei

- Acordarea, în mod extraordinar, a celei de-a 13-a indemnizatii persoanelor cu dizabilitati. Indemnizația compensatorie se acordă o singură dată, în luna ianuarie 2022.

- Creşterea contribuţiilor către Pilonul II de pensii cu un punct procentual de la 3,75%, cât este în prezent, după transferul contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor, până la 4,75% în 2024", se menţionează în programul de guvernare.

- Modificarea Codului Fiscal în sensul eliminarii facilității de exceptare de la plata constribuției de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii care depășesc 4.000 de lei.

Documentul integral poate fi consultat aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.