Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tichetele pentru masa caldă de la Botoșani tranzacționate pe piața neagră: Poliția a deschis o anchetă

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) au demarat o acţiune comună pentru verificarea modului de utilizare a tichetelor social acordate de stat prin Programul "Masa caldă", după ce au existat informaţii privind tranzacţionarea acestora pe piaţa neagră, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Dan Nechifor, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, cardurile pentru masa caldă de care beneficiază pensionarii cu venituri mici, dar şi alte categorii sociale defavorizate s-ar vinde chiar şi în Piaţa Centrală din municipiul Botoşani.

Stelian Ion i-a chemat la discuții pe specialiști: Obiectivul ZERO este DESFIINȚAREA SIIJ

"Este o acţiune comună a Poliţiei, a Jandarmeriei referitor la faptul că acele carduri se tranzacţionează. Suntem într-o acţiune destul de amplă şi vreau să fac o informare asupra faptului că, aşa cum prevede actul normativ, acele carduri nu sunt transmisibile. Nu mă pronunţ, ci vreau doar să trag un semnal de alarmă că acel care îl transmite este pasibil de amendă. Din informaţiile mele, se vând inclusiv la piaţă", a afirmat Nechifor.

Prefectul de Botoşani susţine că există sesizări şi cu privire la faptul că firme specializate în livrarea de hrană caldă în sistem catering cumpără cardurile respective pentru a le deconta.

La nivelul judeţului Botoşani există aproximativ 11.000 de beneficiari de tichete electronice de masă caldă în cadrul Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Începând din toamna anului trecut, Guvernul României vine în sprijinul categoriilor de persoane cele mai defavorizate, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru asigurarea de masă caldă prin proiectul derulat de Ministerul Fondurilor Europene şi finanţat prin Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.