Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TIFF 2022 a înregistrat un record de spectatori: 102.000 de plătitori la 200 de filme din 55 de ţări

TIFF
Tiff

Ediţia din 2022 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a înregistrat un record de spectatori, 102.000 de plătitori de bilete, peste 130.000 de participanţi.

"Cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania s-a încheiat spectaculos duminică, pe 26 iunie, marcând un nou record în istoria evenimentului. Cele 200 de filme sosite din 55 de ţări au adus în faţa ecranelor de cinema un număr de 102.000 de plătitori de bilete, cu 8% mai mult faţă de 2019, anul în care se stabilise recordul anterior", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de organizatorii festivalului.

Potrivit sursei citate, evenimentele cu acces gratuit, printre care s-au numărat activităţile din programul TIFF în familie, întâlnirile organizate la TIFF Lounge, expoziţiile de la Muzeul de Artă, Ukrainian Street Food Day, dar şi proiecţiile şi concertele pentru care cetăţenii ucraineni au avut intrare liberă, au contribuit la bilanţul final, care indică peste 130.000 de participanţi la TIFF 2022, potrivit Agerpres.

"În topul celor mai vizionate filme ale ediţiei se află Reţeaua Jane (r. Phyllis Nagy), Maigret (r. Patrice Leconte), Metronom (r. Alexandru Belc), Iluzii pierdute (r. Xavier Giannoli) şi Clubul şomerilor (r. David Marques). Cel mai popular eveniment din programul ediţiei a fost proiecţia specială din ultima seară de festival. Competiţia oficială, noul film al duo-ului regizoral argentinian Mariano Cohn şi Gaston Duprat, a atras peste 3.200 de plătitori de bilete în Piaţa Unirii Open Air. (...) Entuziasmul publicului s-a tradus şi la această ediţie prin zeci de evenimente sold out", se mai arată în comunicat.

De asemenea, organizatorii anunţă că viitoarea ediţie a TIFF, din 2023, a 22-a, va avea loc în perioada 16-25 iunie, tot la Cluj-Napoca.

TIFF este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, Institutului Cultural Român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.