DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

TikTok nu e amenințare pentru Senat, ca în SUA: Gorghiu vrea ca senatorii să fie mai activi pe rețele sociale, din banii românilor

alina gorghiu

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a transmis luni, în prima zi a sesiunii parlamentare, un memorandum către conducerea Senatului, în care arată că doreşte să dezvolte componenta de comunicare a Senatului şi să intensifice activitatea pe reţelele sociale online ale instituţiei – Facebook, Instagram, Twitter, Tiktok. ASta deși în SUA TikTok e considerat o amenințare pentru securitatea națională.

”Numeroase studii relevă faptul că sursele de informare utilizate cu predilecţie sunt cele din mediul online. De asemenea, statisticile arată că a crescut semnificativ numărul de persoane şi timpul petrecut de acestea pe reţelele sociale online, indiferent de palierul de vârstă la care ne referim. Pentru o mai bună informare a publicului larg, dar şi pentru a aduce mai aproape cetăţeanul de activitatea Senatului, odată cu debutul noii sesiuni parlamentare dorim să dezvoltăm componenta de comunicare şi să intensificăm activitatea pe reţelele sociale online ale instituţiei – Facebook, Instagram, Twitter, Tiktok”, spune preşedintele interimar al Senatului în memorandum. În acest sens, Alina Gorghiu lansează propunerea de a aproba, sprijini şi de a contribui la acest efort prin promovarea activităţilor pe care le desfăşoară membrii Senatului României, cum ar fi: activităţi ale grupurilor parlamentare, comisiilor parlamentare şi senatorilor; întâlniri cu actori relevanţi din mediul politic, diplomatic, instituţional, societatea civilă etc; grupuri de lucru; propuneri legislative importante; diverse acţiuni organizate de grupurile parlamentare şi comisiile parlamentare din Senat; alte subiecte pretabile pentru a fi distribuite pe conturile Senatului de pe reţelele sociale. ”Propunerea, precum şi elementele grafice aferente (foto, video) urmează a fi trimise la adresa de email socialmedia@senat.ro. În funcţie de relevanţa şi importanţa temei, aceasta va fi selectată pentru a fi publicată pe reţeaua socială online corespunzătoare. Există posibilitatea ca forma trimisă să fie adaptată, pentru a avea un limbaj specific reţelelor sociale online, forma finală urmând a fi aprobată de comun acord cu autorul propunerii. De asemenea, vă propunem spre aprobare deschiderea unui cont oficial al Senatului pe aplicaţia Tiktok, dat fiind faptul că această aplicaţie are, conform cifrelor oficiale ale companiei, aproximativ 6,37 milioane de utilizatori peste 18 ani în România”, mai spune Gorghiu în Memorandum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.