Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tim Cook, CEO-ul Apple, obține 41,5 milioane de dolari după taxe în urma unei mari vânzări de acțiuni din ultimii doi ani

youtube.com
Tim Cook apple

Directorul general al Apple, Tim Cook, a câştigat 41,5 milioane de dolari după taxe, în cea mai mare vânzare de acţiuni din ultimii doi ani, a arătat o declaraţie depusă la autoritatea de reglementare a bursei din SUA, transmite Reuters.

Cook a vândut 511.000 de acţiuni, în valoare de aproximativ 87,8 milioane de dolari înainte de a contabiliza taxele, potrivit documentului de marţi, conform news.ro.

El a câştigat 355 de milioane de dolari dintr-o vânzare de acţiuni efectuată în august 2021.

Şeful Apple deţine aproximativ 3,3 milioane de acţiuni, evaluate la aproximativ 565 de milioane de dolari, în urma vânzării, se arată în dosar.

Acţiunile companiei au scăzut cu 13% de la nivelul record de 198,23 dolari din iulie, deoarece investitorii se îngrijorează de o recuperare mai lentă decât erau aşteptările a cererii de smartphone-uri.

 

Apple şi-a lansat noua gamă de iPhone 15 luna trecută, fără a creşte preţurile, o mişcare despre care unii observatori din industrie au spus că este un răspuns la o criză globală a smartphone-urilor.

Analiştii KeyBanc au retrogradat miercuri acţiunile Apple la ”ponderea sectorului” de la ”supraponderare”, din cauza îngrijorării că creşterea vânzărilor în Statele Unite, cel mai mare segment geografic al Apple, ar putea încetini din nou în trimestrul al patrulea.

Agentia de brokeraj a remarcat că a scăzut numărul de utilizatori de telefoane din Statele Unite care ar putea să îşi actualizeze dispozitivele, în timp ce se confruntă cu inflaţia ridicată.

Un raport al firmei de cercetare Canalys a arătat că livrările de smartphone-uri din America de Nord ar urma să scadă cu 12% în 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.