Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timișoara: Zeci de protestatari au vrut să blocheze centrul orașului -VIDEO

captura video

Peste 30 de persoane s-au plimbat, vineri seara, pe trei treceri de pietoni din centrul Timișoarei, în încercarea de a bloca circulația, în semn de protest față de modificarea Codului Penal, transmite corespondentul Mediafax.

După Brașov, Cluj și București, și la Timișoara a fost organizat un protest față de modificarea Codului Penal prin plimbarea protestatarilor pe treceri de pietoni, în încercarea de a bloca circulația.

Citește și: Lucrările la banda unică de transport pentru liniile 1 și 10 încep sâmbătă, informează Primăria Capitalei

Evenimentul de vineri seara din Timișoara, intitulat “Operațiunea zebra”, a fost anunțat pe Facebook, organizatorii precizând că “dacă ei suspendă democrația, noi blocăm România. Nu le vom permite să adopte modificările la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală”.

În total, peste 30 de persoane s-au adunat în sensul giratoriu din Piața Mărăști și au început să se plimbe înainte și înapoi pe trecerea de pietoni dinspre str. Alexandru Ioan Cuza, care este nesemaforizată, scandând “Justiție, nu corupție”, “Nu vrem să fim conduși de hoți” sau “Veniți cu noi, luptăm și pentru voi”.

Citește și: Studenții de la Universitatea Politehnică din Timișoara au realizat un sistem de inteligență artificială care analizează radiografii și pune diagnostic

Unii dintre manifestanți au ținut în mâini steagul României sau afișe cu mesaje precum “Toți pentru justiție” sau “Suspendați democrația, blocăm România”. Șoferii au început să claxoneze, nemulțumiți că s-au format cozi uriașe de mașini, iar câțiva i-au înjurat pe protestatari și s-au luat la ceartă cu ei.

La un moment dat, în sensul giratoriu din Piața Mărăști și-au făcut prezența doi polițiști rutieri, care au început să dirijeze traficul, motiv pentru care protestatarii s-au mutat la o altă trecere de pietoni. Și acolo au venit doi polițiști, astfel că manifestanții au mers să se plimbe pe o altă trecere, din fața Parcului Botanic, unde traficul a fost din nou dirijat de polițiști.

Citește și: Klaus Iohannis a eliberat, din funcție, mai mulți magistrați: Printre ei se află și un controversat procuror condamnat într-un dosar DNA

În final, protestatarii s-au întors la trecerea de pietoni de pe str. Alexandru Ioan Cuza, unde s-au plimbat pe trecerea de pietoni aproximativ 30 de minute.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.