Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timiş: Deputatul Adrian Pau va deschide lista Pro România pentru preşedinţia Consiliului Judeţean

cotidianul.ro
alde tariceanu

Deputatul Pro România de Timiş, Adrian Pau, a declarat, joi, că va deschide lista organizaţiei în alegerile locale pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ).

"În urma discuţiilor pe care le-am avut cu colegii din organizaţie, în ultima săptămână, dar şi cu domnul Titu Bojin (fost lider PSD şi al Consiliului Judeţean Timiş - n.r.), care şi-a exprimat dorinţa de a candida la CJ Timiş din partea Pro România, s-a decis ca eu să candidez la această funcţie. Îmi asum răspunderea acestei candidaturi şi am convingerea că, împreună cu Marius Craina (candidat Pro România pentru Primăria Timişoara - n.r.) putem candida cu şanse reale atât la Consiliul Judeţean, cât şi la Primăria Timişoara. Titu Bojin poate veni oricând în Pro România, dar trebuie să devină membru al acestui partid", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Adrian Pau, potrivit Agerpres.

Cirește și: Sondaj INCREDIBIL! Ce preferă româncele când aleg destinația de vacanța - 63% dintre femei doresc acest lucru...

Parlamentarul a anunţat că, în perioada următoare, îşi va face cunoscute proiectele pe care doreşte să le implementeze dacă va fi ales.

El a vorbit despre o propunere mai veche a sa pe care doreşte să o pună în practică pentru a ajuta şefii de promoţie din facultăţile timişorene să nu mai plece din ţară prin construirea, din bugetul propriu al CJ, a unor locuinţe de câte 50 de metri pătraţi pentru fiecare dintre aceşti absolvenţi eminenţi.

"Eu i-am propus mai demult preşedintelui Călin Dobra (PSD) să le construim fiecăruia dintre şefii de promoţie ale universităţilor din Timişoara câte o locuinţă pentru a putea rămâne aici. Dacă discutăm de câte 30-40 de şefi de promoţie pe fiecare facultate în parte, câte o locuinţă de circa 50 metri pătraţi cu un preţ pe construcţie de maxim 600 de euro, veţi constata că avem o suprafaţă construită de 2.000 de metri pătraţi şi circa 2.000.000 de euro, pe care îl poate accepta CJ pentru a ţine aici toţi şefii de promoţie. Am putea astfel să le întindem o mână de ajutor acestora. Acesta este proiectul meu. Călin Dobra nu a făcut niciun demers în acest sens. Sursa de finanţare să fie veniturile proprii ale CJ. Aceşti bani s-au cheltuit uneori pe acţiuni ale CJ fără sens, fără niciun fel de impact", a detaliat Adrian Pau.

Coordonatorul Organizaţiei Timiş a partidului Pro România, Nicolae Birău, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că formaţiunea sa are proprii candidaţi cu care se va prezenta în alegerile locale din această vară.

"Noi ne consolidăm, ne construim organizaţii cu oameni tineri. Proiectul nostru nu va fi doar pentru anul 2020, ci şi pentru anul 2024. De aceea avem candidaţi la primării care au vârste începând de la 25 de ani, oameni tineri, care intră în această competiţie fără experienţă politică, dar care sunt dornici să înveţe şi cred că toţi avem obligaţia de a le transfera experienţa celor tineri şi nou-veniţi în politică. Pentru Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean avem doi colegi cu care ne mândrim şi dorim ca atât Marius Craina, cât şi Adrian Pau să ajungă acolo unde şi-au propus, cu ajutorul organizaţiei noastre", a afirmat Nicolae Birău.

Cirește

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.