Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Ține-ți copiii aproape - Gabor Mate`. Descoperă elementul vital care lipsește din cărțile de parenting

Ține-ți copiii aproape - Gabor Mate
Ține-ți copiii aproape - Gabor Mate

Ține-ți copiii aproape - Gabor Mate este o carte de referință a generației actuale, pe care orice părinte ar trebui să o parcurgă, indiferent de vârsta copiilor proprii. A fost publicată pentru prima dată în anul 2004 cu titlul „Cum să ne păstrăm copiii aproape” și reeditată ulterior în anii 2013 și 2017.

Anul acesta, volumul a fost reeditat sub numele de „Ține-ți copiii aproape”, fiind o carte de referință care abordează relația părinte – copil și a modului de raportare la aceasta de la naștere până la maturitate.

Tine-ti copiii aproape - Gabor Mate este un volum în care vei descoperi că majoritatea cărților de parenting ignoră un element vital care condiționează obținerea unor rezultate pozitive cu ajutorul metodele moderne de educare:

Parentingul are nevoie de un context pentru a fi eficient [...] Dacă abilitățile de parenting nu sunt suficiente, de ce este nevoie? Există un tip de relație specială indispensabilă, fără de care parentingul nu poate avea o fundație solidă. Psihologii și alți cercetători care studiază dezvoltarea umană o numesc relație de atașament [...] Secretul parentingului constă nu în ceea ce face părintele, ci mai degrabă în ce este părintele în ochii copilului”.

content-image

Autorul subliniază faptul că stabilirea atașamentului părinte - copil poate înlocui cu succes cărțile de parenting, deoarece odată această relație stabilită părintele va ști intuitiv ce să facă și cum să se comporte cu copilul său.

Ce este atașamentul? Simplist spus, este o forță de atracție care atrage două corpuri unul spre altul. Fie că este fizică, electrică sau chimică, este cea mai puternică forță din univers pe care o luăm de bună în fiecare zi a vieții. Ea ne ține pe Pământ și ne ține toate părțile corpului într-o bucată. Ea menține particulele unui atom împreună și planetele pe orbită în jurul Soarelui. Ea este cea care dă formă universului. Din punct de vedere psihologic, atașamentul este în centrul relațiilor și al funcționării sociale. În domeniul socio-uman, atașamentul se referă la căutarea și menținerea proximității, apropierii și conectării fizice, comportamentale, emoționale și psihologice”, este definiția oferită de autori în capitolul introductiv al cărții Ține-ți copiii aproape - Gabor Mate.

Cartea Ține-ți copiii aproape - Gabor Mate este împărțită în cinci părți:

• partea I – explică ce este orientarea spre anturaj și cum a ajuns să fie o dinamică atât de răspândită în cultura noastră;

• partea a II-a și a III-a – detaliează numeroasele consecințe negative ale orientării spre anturaj asupra capacității noastre de a fi părinți;

• partea a IV-a – oferă un program de construire a unei legături durabile cu copiii noștri;

• partea a V-a – explică în ce fel să prevenim influențarea copiilor noștri de lumea anturajului.

Autorii susțin că „atașamentul este cel care determină copilul să-și dorească să fie bun pentru părintele său”, motiv pentru care, dacă îți dorești să îți ții copilul departe de un anturaj nociv, atunci trebuie să te implici activ și să te dedici întru totul creării și menținerii unei relații de atașament sănătos între tine și copilul tău.

Comandă cel mai recent volum semnat de Gabor Mate, scris în colaborare cu Gordon Neufeld, și descoperă modalitatea în care poți ține copilul la distanță de anturajul nesănătos care i-ar putea periclita dezvoltarea și evoluția, atât la nivel personal, cât și profesional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.