Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tinel Gheorghe cere demisia lui Valeriu Zgonea și a lui Călin Popescu-Tăriceanu

tinel gheorghe

Liberalul Tinel Gheorghe cere demisia lui Valeriu Zgonea și a lui Călin Popescu-Tăriceanu deoarece aceștia, în calitate de președinți ai celor două Camere ale Parlamentului, ar fi „ascuns intenționat” o decizie CCR prin care numirea lui Ion Anton la Curtea de Conturi a fost declarată neconstituțională. Deoarece Anton și-a păstrat funcția, aproximativ un an, salariul încasat de acesta constituie un prejudiciu material de aproximativ 150.000 de lei, este de părere Gheorghe.

Conform liberalului, parlamentarii PNL au cerut încă din 16 septembrie 2014 rezolvarea situației în condițiile legi.

„Cei doi președinți, în calitatea lor stabilită conform Regulamentului celor două Camere, conduc ședințele Birourilor permanente reunite și au obligația să dispună respectarea termenelor legale și încadrarea în termenele legale. Este o obligație care decurge din textul constituțional transpus în regulamentul celor două Camere”, a susținut acesta, citat de Agrepres.

Gheorghe a mai relatat că Nicolae Văcăroiu „se apără invocând o scrisoare adresată în 29 octombrie 2014 celor două Camere, cerându-le imperativ să pună în practică decizia CCR”. Liberalul a mai opinat că această apărare nu îl absolvă de vină.

Ion Anton a fost revocat pe 9 septembrie 2015 de Camerele reunite ale Parlamentului din funcția consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit, organism independent funcțional din cadrul Curții de Conturi, după ce CCR a decis în octombrie 2014 că hotărârea inițială de numire este neconstituțională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.