Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tinerii ortodocși acoperă cu flori însemnele antisemite de pe sinagoga din Helsinki

Sinagoga din capitala Finlandei a fost vandalizată recent cu însemne anti-semite chiar în contextul comemorării Nopții de cristal (1938), potrivit basilica.ro.

Au fost lipite pe zidurile sinagogii abțibilde galbene în formă de stea cu cuvântul „Iuda”, cu imaginea lui Hitler și cu svastica.

Ca răspuns la aceste evenimente, tinerii comunității ortodoxe locale au organizat, sub coordonarea Pr. Heikki Huttunen, un eveniment în cadrul căruia au acoperit acele însemne cu flori.

Citește și: Decizie neașteptată- Vedeta PRO intră în politică

La eveniment au fost invitate autorități precum și tineri musulmani, dar și din Biserica Evanghelică și Biserica Romano-Catolică. Au participat aproximativ 100 de persoane.

Citește și: Traian Băsescu atacă dur PSD: Generațiile de oameni valoroși au trecut la PSD, iar înlocuirea lor se face cu mediocrități de tip Ciolacu, doamne cu strigături de tip Olguța

Au luat cuvântul Pr. Heikki Huttunen și un tânăr reprezentant al Parohiei Ortodoxe din Helsinki, dar și Președintele comunității Evreiești din Finlanda, Ministrul de Externe Pekka Haavisto și Ambasadorul Israelului în Helsinki.

Noaptea de cristal, numită și Noaptea cristalelor Reichului sau Noaptea sticlei sparte care a avut loc în 9 noiembrie 1938 în Germania, Austria şi Cehoslovacia a dus la uciderea a aproape 100 de persoane, distrugerea a 7.500 de firme şi magazine, devastarea a cel puţin 1.406 sinagogi şi case de rugăciune ebraice şi case particulare.

Gestapo a arestat între 25.000 şi 30.000 de tineri bărbaţi evrei şi i-a trimis în lagărele de concentrare Dachau, Buchenwald şi Sachsenhausen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.