Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tinerii pianişti Anelise Gămulescu şi Luca Newman, care studiază în Marea Britanie, vor evolua pe scena Ateneului

bucuresti.travel
ateneul roman

Doi tineri pianişti care studiază în Marea Britanie, Anelise Gămulescu şi Luca Newman, vor evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român în zilele de 6 şi 13 decembrie, la ora 19,00.

În recitalul din 6 decembrie, Anelise Gămulescu va interpreta lucrări din creaţia compozitorilor Ludwig van Beethoven, Franz Liszt, Claude Debussy şi Paul Constantinescu, anunţă Filarmonica George Enescu.

Stagiunea de marţi seara îl are ca invitat, în 13 decembrie, pe Luca Newman, care va interpreta lucrări de Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin, Serghei Prokofiev şi Franz Liszt/Giuseppe Verdi.

Recent laureată a Concursului Internaţional de Pian de la Orbetello, Italia, Anelise Gămulescu a început formarea la Colegiul Naţional de Muzica "George Enescu", unde a lucrat cu profesoara Viorica Nistoroiu şi a câştigat mai multe concursuri naţionale şi internaţionale pentru tineret. Este absolventa Şcolii Purcell din Marea Britanie, "unde s-a bucurat de succes şi recunoaştere", transmite sursa citată.

În urma calificării în finala Concursului de concerte cu orchestră, a fost selecţionată pentru stagiunea oficială de concerte, pentru Festivalul Scriabin (în cadrul căruia a contribuit la realizarea integralei operei pentru pian de Scriabin) şi pentru programul de masterclass cu profesori internaţionali. Tânăra pianistă a câştigat o bursă de studiu la Royal Academy of Music, unde se pregăteşte în prezent la clasa profesorului Florian Mitrea.

Originar din Cambridge, Luca Newman a început studiul pianului la opt ani cu tatăl său, pianist de jazz. La numai 10 ani, cânta studii de Chopin şi a câştigat o bursă la Şcoala Purcell pentru tineri muzicieni din Marea Britanie, la clasa de pian a profesorului Florian Mitrea, unde studiază în paralel şi compoziţia.

"La 12 ani este deja laureat la patru competiţii internaţionale, cel mai semnificativ premiu fiindu-i acordat la Bruxelles în primăvara lui 2022, unde a participat la o categorie de vârstă avansată, iar la Şcoala Purcell a câştigat toate competiţiile pentru vârsta lui, inclusiv Concursul mixt de instrumente la nivel de şcoală. A urmat cursuri de măiestrie cu membrii juriilor internaţionale din Belgia şi Hong Kong. Luca are deja apariţii remarcabile ca solist concertist: a interpretat Concertul nr. 12, în la major, pentru pian şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart la Constance Pilkington Hall în vara lui 2021 şi Concertul nr. 1, în sol minor, pentru pian şi orchestră de Mendelssohn în mai 2022", se arată în comunicat.

Biletele se pot cumpăra de la Casa de Bilete a Ateneului Român sau online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secţiunea "Calendar".

Stagiunea de marţi seară este un proiect care a luat naştere în anul 2008 şi este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenţia de a susţine şi a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiţii internaţionale sau care se află la studii în străinătate, menţionează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.