Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TIPIC ROMÂNESC Autoritățile nu-și asumă vina pentru creșterea numărului de cazuri COVID și acuză 'vedete', 'campanii' și 'vectori' de mesaj

Time of Israel
test coronavirus COVID

Autoritățile au găsit vinovatul principal pentru numărul mare de cazuri cu coronavirus. Nu este vorba de incapacitatea lor de a gestiona o criză, care pare că le scapă de sub control, ci de alte persoane din spațiul public. Atât Raed Arafat, șeful DSU, cât și Ludovic Orban, premierul României sau Nelu Tătaru, ministrul Sănătății susțin la unison că prin mesajele transmise de unele personalități numărul cazurilor a crescut. Nici măcar o vorbă de propriile greșeli din ultimele luni.

Citește și: MAE reacționează după decizia Austriei de a impune restricții României

„Am asistat, din păcate, la campanii negaționiste sau la campanii individuale. Aceste campanii au avut efect. Fiecare campanie a avut succes pe anumite categorii de oameni. Fie că e un cântăreț, fie că e altul care face bine o campanie foarte bine al concepției și al imaginii și o răspândește pentru a ajunge la tineri, ăștia toți sunt factori de transmitere”, a declarat Raed Arafat, în direct la Digi24.

„În funcție de evoluția virusului la noi există și posibilitatea să intrăm pe lista roșie a altor țări. Poate asta le va da de gândit și celor care nu înțeleg situația în care ne aflăm, nu cred sau îndeamnă la nerespectarea regulilor.”, a spus Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

„Sunt iresponsabili. Toți acești vectori de mesaj, mulți dintre ei lideri politici din păcate care ar trebui să acționeze pentru oameni nu au făcut altceva decât să îi încurajeze pe oameni să instige la nerespectarea regulilor și au creat un curent de opinie în societate care a determinat foarte mulți oameni să nu mai respecte regulile”, a declarat premierul Orban pentru mainnews.ro.

Citește și: Medicii l-au operat de URGENȚĂ pe Emil Constantinescu: fostul președinte, în stare gravă la spital

Autoritățile însă nu suflă o vorbă de deciziile declarate neconstituționale luate, ba din contră: aleg să le contrazică și să le ceară românilor să nu le respecte (Ludovic Orban îi îndemna recent la un post de televiziune pe români să nu respecte deciziile C.C. R.), de numărul mic de teste făcute în plină pandemie, de lipsa de transparență în privința deciziilor luate (de notorietate sunt comunicăriile privind numărului bolnavilor covid), de disproporția față de restul țărilor din jurul României care par că au trecut de cele mai grele momente, de petrecerile din Guvernul României (ziua premierului) sau chiar o petrecere privată dată de europarlamentarul Rareș Bogdan,  totul când la astfel de clipe românii doar visau.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.