Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Știrea despre Biserică pe care nimeni nu o publică: Arhiepiscopia care a donat 242 de litri de sânge

Anul care se apropie de final a adus nu doar un virus care a răpus peste 14.000 de români, ci și o solidaritate cum rar s-a mai văzut în vreme de pace în România. Biserica nu a făcut excepție și a ajutat prin oamenii săi pe cei aflați în nevoie și suferință.

De la debutul pandemiei și până acum, în pragul Crăciunului, Arhiepiscopia Dunării de Jos a făcut un gest de  de solidaritate umană şi filantropie creştină ce nu poate fi convertit în bani. Asta pentru că ceea ce au făcut preoții, diaconii, călugării și cântăreții bisericești alături de enoriași din Galați și Brăila nu are preț. Au donat în 12 campanii de donare de sânge 242 de litri de ”viață”. Și nu doar sânge au donat cei din eparhia Dunării de Jos, la îndemnul ÎPS Casian. Plasma autoimună care a vindecat zeci de oameni de virusul SARS-COV-2 a venit tot din rândul bisericii.

Din nefericire, însă, dacă pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Dunării de Jos am văzut periodic preoți și enoriași strânși la centrele de donare a sângelui, nu același lucru îl putem spune, de exemplu, despre politicienii care ne conduc, fie ei primari, senatori, deputați sau președinți de consilii județene. Încă o dovadă că Biserica înseamnă viață și că cei care sunt întotdeauna, mai ales la greu, alături de oameni sunt cei din biserică, nu cei care ar trebui să fie în slujba oamenilor, politicienii.

STIRIPESURSE.RO prezintă, în exclusivitate, datele celei mai importante campanii de donare de sânge desfășurată de Arhiepiscopia Dunării de Jos. Ea a debutat pe 14 februarie, când 80 de persoane din Protoieria Tecuci au mers la centrul de Transfuzie Sanguină și au donat sânge. Imediat după încetarea stării de urgență, când deplasările au fost limitate și chiar interzise, pe 20 mai, aceeași protoierie a mai dus alte 53 de persoane, cler și mireni, ca să doneze sânge.

La 15 iulie, tot din Protoieria Tecuci au donat sânge 30 persoane, pe 3 august, din Protoieria Galați au 12 persoane, pe 26 august, Protoieria Tecuci a adus alte 60 persoane, pe 27 august, la Brăila, Protoieria a adus 30 persoane. Campania a continuat și în toamnă. Pe 17 septembrie, 40 de persoane din Protoieria Însurăței au donat sânge, pe 22 septembrie, Protoieria Făurei a strâns 20 de persoane pentru donare, pe 23 septembrie, Protoieria Nicorești a venit cu 30 de persoane, pe 6 octombrie, Protoieria Tecuci, cea mai activă, a adus alte 80 persoane pentru ca pe 26 noiembrie tot 52 de preoți, diaconi și credincioși din aceeași protoierie să meargă să doneze sânge.

La o zi după Ziua Națională, 50 de persoane din Protoieria Brăila au donat ”viață”.

În total, în 12 campanii de donare, 537 de persoane din Arhiepiscopia Dunării de Jos au donat, în plină pandemie, 242 litri de sânge.

Toate aceste acțiuni fac parte din Campania umanitară "Donează sânge, salvează o viaţă!", ca răspuns la solicitările medicilor, credincioșilor aflați în suferință și a implicării Patriarhiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.