Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tişe (CJ Cluj): Fiecare zi de întârziere pentru Spitalul regional de urgenţă înseamnă vieţi pierdute

Alin Tise

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii tergiversează construirea Spitalului regional de urgenţă de la Cluj şi că forul judeţean analizează posibilitatea de a revoca hotărârea prin care terenul necesar a fost acordat cu titlul gratuit ministerului. 

"Fiecare zi de întârziere înseamnă pentru clujeni şi nu numai vieţi pierdute, iar principalul responsabil este Guvernul României, pentru că nu doreşte să finanţeze acest proiect pe finanţarea europeană 2016-2020. Singurii care ne pot ajuta aici şi să ne permită să putem fi eligibili pe Programul Operaţional Regional sunt tocmai cei care blochează acest proiect, anume guvernul, prin ministerele de resort", a spus Alin Tişe, conform agerpres.ro.

Pe 21 noiembrie, CJ Cluj a solicitat să preia construirea Spitalului Regional de Urgenţă, sens în care preşedintele forului, Alin Tişe, a transmis o adresă Comisiei Europene - Direcţia Generală de Politică Regională şi Urbană, precum şi Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

Pe 23 noiembrie, PNL Cluj a anunţat că a demarat o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea construirii Spitalului Regional de Urgenţă din fonduri europene. 

"PNL Cluj a dat startul campaniei de strângere de semnături pentru susţinerea realizării Spitalului Regional de Urgenţă Cluj din fonduri europene! (...) Ca urmare a deciziei Guvernului PSD-ALDE de a amâna construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, Partidul Naţional Liberal Cluj a demarat începând de astăzi o campanie de strângere de semnături la nivelul întregului judeţ. Prin această iniţiativă solicităm actualului Guvern să deblocheze fondurile europene alocate de Comisia Europeană astfel încât, acest proiect de importanţă regională şi naţională să fie concretizat. Clujenii şi ardelenii au dreptul la sănătate şi la un spital ultramodern şi european", se arăta într-un comunicat transmis, la acea dată, de PNL Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.