Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tismăneanu ameninţă că renunţă la cetăţenia română din cauza propunerii de ambasador în SUA: 'Avem ambasadorul GRIVCO. Nu serveşte interesul naţional'

tismaneanu

Politologul Vladimir Tismăneanu afirmă că ar putea renunţa din nou la cetăţenia română, din cauza deciziei preşedintelui Klaus Iohannis de a-l propune pe consilierul său, Andrei Muraru, pentru postul de ambasador al României la Washington. Tismăneanu se lansează într-un atac furibund la adresa preşedintelui şi a lui Andrei Muraru, pe care îl numeşte "ambasadorul de la GRIVCO". Politologul, care a scăpat recent de o amendă din partea CNCD pentru o postare considerată rasistă, îi acuză pe fraţii Muraru că ar fi avut în urmă cu aproape 20 de ani "nostalgii legionaroide".

  • Context: Consilier prezidențial, Andrei Muraru este propunerea Guvernului pentru președintele Klaus Iohannis, cel care, conform legii ”acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.”. Muraru urmează să fie audiat, în Parlament, cât mai curând, după votarea legii bugetului de stat, în comisiile reunite de politica externă pentru aviz.

"MANKURTIZÁRE (de asemenea, mancurtizare) s. f. Amnezie, uitare provocată intenționat; supunere. Consilierul prezidential Andrei Muraru si fratele sau geaman Alexandru au fost creati, inventati, nascociti de infractorul Relu Fenechiu. Consilierul prezidential Andrei Muraru este consecinta directa a puciului parlamentar din vara anului 2012. Un puci la care actualul presedinte al Romaniei a consimtit (ma exprim eufemistic). Consilierul prezidential Andrei Muraru a fost numit presedinte executiv al IICCMER de catre premierul uselist Victor Ponta. Scriu aceste randuri a propos de biografia atent cosmetizata care bantuie prin presa a celui care, se pare, a fost ales de presedintele Klaus Iohannis pentru a-i succede d-lui George Maior ca ambasador la Washington. Nu mai departe decat acum cateva zile dl Valeriu Nicolae scria in "Libertatea" despre gemenii fenechii. Sa fiu eu singurul care a citit acel articol? Sunt multe, chiar foarte multe de spus. Dar nu voi face eu treaba jurnalistilor romani... Ma voi multumi, deocamdata, sa-i sugerez domnului Iohannis numirea celuilalt geaman intr-un post influent la aceeasi ambasada. Afacerile se fac mai sigur in familie. In plus, identici fiind ca infatisare, pot actiona la marea deruta... Oricum, un nou succes al "Observatorului Cultural" si implicit, al firmei "Musat si Asociatii". Asemeni secretarei de stat de la Cultura, Iulia Popovici, Andrei Muraru este unul dintre colaboratorii de vaza ai oficiosului Ministerului Corectitudinii Politice. Este impresionant cum stie dl Iohannis sa-si recompenseze amicii si amicele. Un atol de gratitudine intr-un ocean al nerecunostintei... Indiferent cum privim lucrurile, este o numire strict politica dictata de logica de tipul donnant-donnant. Ce i-a dat si ii da dl Iohannis lui Andrei Muraru e vizibil, documentabil, fara echivoc. Ce i-a dat si ii da Andrei Muraru d-lui Iohannis e mult mai putin clar si documentabil.

Undeva, banuiesc, Felix isi freaca satisfacut mainile. In fine, avem ambasadorul GRIVCO la Washington. Domnule presedinte Iohannis, ingaduiti-mi sa va spun direct, cu deplin respect si cu deplina politete: Numirea lui Andrei Muraru ca ambasador la Washington nu serveste interesul national al Romaniei. Este o gafa care o depaseste pe cea a numirii lui Dan Mihalache la Londra. Am renuntat la cetatenia romana in timpul totalitarismului comunist. Am redobandit-o in 2010. Sunt mandru de ea, dar mi-e teama, domnule presedinte, ca se apropie momentul celei de-a doua renuntari. Sunteti un om incapatanat, domnule Iohannis. Si eu. Vorba Dvs, ghinion. Ramane de vazut pentru cine...

PS Sper ca ma inseala memoria, dar parca imi amintesc de semnaturile unor frati Muraru prin 2003-2004 intr-o revista cu nostalgii verzi, adica legionaroide, numita "Cuvantul romanesc" din Hamilton, Canada...", scrie Tismăneanu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.