Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tismăneanu: Securitatea a reușit infiltrarea Casei Regale

tismaneanu

În REVISTA PRESEI de astăzi, vă prezentăm o analiză a profesorului Vladimir Tismăneanu pe tema frământărilor din interiorul Casei Regale, în care pune accent pe jocurile de culise care stau în spatele unor momente importante.

contributors.ro:

Pălmuirea istoriei...
Acesta era titlul unui articol pe care l-am publicat in revista “22″ in decembrie 1990 atunci când Iliescu, Roman, Măgureanu si haita lor fesenistă l-au expulzat pe Rege. Scriam acolo: “Un om care a făcut numai bine tării sale este tratat ca un infractor.” La vremea respectivă, mi-a multumit pentru articol Principesa Sofia. Imi mentin pozitia si afirm cu indurerată revoltă că actualele aiuritoare momente semnifică a noua expulzare a Regelui. Obscena mascaradă pe care o pregătesc actualii guvernanti nu va insela pe nimeni. Lacrimile unor Ilici, Tăriceanu, Dragnea si alti năstase nu vor fi decât expresia mocirlei din sufletele acestor gangsteri politici.
Regele Mihai a fost și va rămâne in istoria românilor monarhul nostru constituțional. A fost constrâns să abdice pe 30 decembrie 1947 de către Gheorghiu-Dej, Petru Groza, Emil Bodnăraș și ceilalți agenți ai lui Stalin. Prin brațul lung și criminal al Securității, s-a căutat și din păcate s-a si reușit, infiltrarea Casei Regale. Indiferent de situația creată in ultimii ani, pentru mine și pentru atâția prieteni ai societății deschise, Regele Mihai și Regina Ana vor dăinui ca exemple de onoare, modestie și curaj.
Un albatros regal: “Fiul meu a dat dovadă de dispreț pentru România”. Mă frec la ochi citind această propoziție. Deci nepotul venit să-și imbrățișeze bunicul in agonie a dat dovadă de dispreț pentru România, nu cei care au tratat in chip polițienesc, la propriu, acest gest atât de uman. Mă gândesc cu spaimă la modul in care se pregătește in culisele puterii manipularea unor momente care ar trebui să fie sobre, demne și, mai ales, cinstite… (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Manuela Drăghia, director RPO la Manpower, una dintre cele mai mari firme de recrutare outsourcing de pe piaţa românească, spune că a întâlnit situaţii în care tinerii ”millennials“, la 23 de ani, de exemplu, au venit cu mama, cu tata de mână la târgurile de angajare sau chiar direct la companii.
Mai mult decât atât, mama punea întrebările în locul copiilor în cadrul discuţiilor cu cei de la HR, iar când era întrebat copilul, atât fete cât şi băieţi, ei răspundeau ”mama ştie mai bine“.
Probabil că aceste situaţii sunt excepţii, dar în spate sunt lucruri mult mai profunde legate de vocaţia tinerilor.
Tinerii millennials nu ştiu ce vor, încearcă să experimenteze cât mai multe lucruri, privesc joburile ca pe o joacă, sunt nervoşi atunci când văd că un serviciu are un program fix, pontaj, norme, proceduri, şefi de care trebuie să ţină cont.
Mihaela Feodorof de la Yourway Life & Career Counseling spune că tinerii de astăzi îşi doresc să facă altceva decât ceea ce găsesc pe piaţa muncii sau au făcut o facultate ori o şcoală care nu are nicio legătură cu ceea ce ar fi vrut să facă.
Părinţii i-au împins spre o anumită zonă de educaţie pe ideea că acolo au un viitor, acolo se câştigă mai bine, deşi ei ar fi vrut să facă altceva şi poate nu au avut curajul să spună acest lucru la timpul potrivit.
Fiecare dintre noi a fost împins spre o anumită facultate de către familie, de tradiţia familiei, de prietenii mamei sau ai tatălui sau de societate, care la un moment dat miza pe drept, jurnalism sau ASE.
Dacă după 2000 şi până în criză visul celor care se duceau la ASE era de a lucra într-o bancă, unde erau cele mai mari salarii din România (3.500 - 4.000 de lei net), în acest moment, adică peste zece ani, cel mai bine plătiţi sunt angajaţii din IT, programatorii, softiştii, cu salarii între 7.000 şi 8.000 de lei net, plus beneficii greu de imaginat în alte sectoare economice. Dar matematica, programarea nu sunt pentru toată lumea.
Pentru că nu ştiu ce vor, pentru că nu au fost învăţaţi să încerce să afle ce vor să facă, ce le place, copiii de astăzi ajung să se bazeze pe mama sau tata pentru viitorul lor. (Mai multe detalii AICI)

Hotnews:

Comisia Europeana a declansat o investigatie aprofundata asupra propunerii arbitrului telecom din Romania (ANCOM) de a mentine tarifele de interconectare la nivelul stabilit in 2014 pe baza unor date care acum sunt invechite, se arata intr-un comunicat publicat vineri seara de Executivul European. Bruxelles-ul subliniaza ca nivelul acestor tarife in Romania ramane ridicat comparativ cu cel din alte tari si ca autoritatea din Romania nu si-a justificat adecvat propunerea. Reducerea acestor tarife, care inseamna preturi mai mici pentru cei care vorbesc in alta retea decat in cea la care sunt abonati, a fost recomandata si de Consiliul Concurentei si este ceruta de RCS&RDS.
Prin deschiderea acestei investigatii aprofundate, Comisia Europeana are la dispozitie trei luni pentru a discuta acest caz cu ANCOM si cu Organismul Autoritatilor Europene de Reglementare in Domeniul Comunicatiilor Electronice (OAREC) pentru a inlatura orice elemente care ar putea ridica serioase semne de intrebare cu privire la conformitatea cu legislatie europeana.
La sfarsitul acestei perioade de investigatie, Comisia Europeana ar putea ori sa renunte la obiectii ori sa ceara ANCOM sa modifice ori sa retraga aceasta propunere de decizie privind mentinerea tarifelor de interconectare pe piata telefoniei mobile din Romania la nivelul stabilit in 2014.
Arbitrul telecom (ANCOM) a decis in data de 9 octombrie 2017, pe cand era condusa de Adrian Dita (fost director in Vodafone si Telekom) sa mentina tariful maxim de interconectare in retelele mobile (costul pe care il are un operator mobil pentru terminarea apelurilor propriilor abonati in retelele rivalilor), la nivelul stabilit la inceputul anului 2014, respectiv 0,96 eurocenti/minut, fara TVA. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

Printre aceşti fideli ai lui Vladimir Putin se numără şi Igor Secin. Vice-premier şi totodată preşedinte al gigantului petrolier Rosneft, Secin este şi unul dintre cei mai bogaţi ruşi. In 2011 el a divorţat de Marina Secina pentru a se recăsători repede cu tânăra Olga Rozhkova, căreia dealtfel i-a şi dedicat noul său yacht.
Intre timp, divorţata Marina a devenit cu viteza luminii, una dintre cele mai celebre businesswoman din Rusia. Investiţiile sale s-au făcut în sectoare foarte diverse : telecomunicaţii, electricitate, imobiliar, şamd.
Ancheta «Paradise Papers» arată că fosta doamnă Secina şi-a investit o parte din active în societăţi offshore. Graţie unor montaje complexe în insulele Virgine britanice şi în Cipru, Marina Secina a preluat controlul unor centre comerciale şi terenuri, în Rusia dar şi în Europa de Est. De unde vin banii investiţii, nu se ştie dar un lucru este dovedit: înainte de 2011 ea nu declarase niciun venit iar salariile – oficiale – ale ex-soţului ei sunt departe de a corespunde sumelor aflate în joc.
Marina Secina nu este singura rusoaică ce apare în «Paradise Papers». Zeci de alţi compatrioţi ai ei – dar şi ucraineni, kazahi sau din alte foste republici sovietice – figurează la loc de frunte în dosarele cabinetului de avocatură Appleby, cel de la care au plecat scurgerile din informaţii «Paradise Papers». Printre aceştia, o serie de mari nume ale elitei ruse : fraţii Rotenberg, Ghennadi Timcenko, Oleg Deripaska sunt doar câteva dintre ele. (Mai multe detalii AICI)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.