Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Titus Corlăţean, respins de Iohannis pentru postul de vicepremier: 'Fapta domniei sale întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu'

Titus Corlatean

Senatorul PSD Titus Corlăţean reacţionează la anunţul că preşedintele Klaus Iohannis respinge nominalizarea sa pentru funcţia de viceprim-ministru. Numit de Iohannis "artizanul catastrofei de la alegerile din 2014", Titus Corlăţean afirmă că preşedintele generează un nou conflict juridic de natură constituţională şi chiar se face vinovat de abuz în serviciu.

"Nu a fost nicio surpriză pentru mine. Mă aşteptam la o astfel de decizie, inclusiv la formulele ofensatoare adresate în general de domnul preşedinte Iohannis oponenţilor politici. Îmi permit însă să-i atrag atenţia că a încălcat încă o dată legea. Nominalizarea candidaturii mele la un portofoliu ministerial nu încalcă niciuna dintre cele patru condiţii de legalitate prevăzute de cadrul legislativ românesc în astfel de situaţii. Îmi permit, totodată, să semnalez că domnul preşedinte generează încă o dată un conflict juridic de natură constituţională între Preşedinţie şi Guvern şi că fapta domniei sale întruneşte, în baza legii, elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu"; a declarat senatorul social-democrat, pentru STIRIPESURSE.RO.

Titus Corlăţean dezvăluie şi un episod din 2015, când preşedintele Iohannis i-a propus să fie ambasadorul României în Republica Moldova.

"Mă întreb, totuşi, în acest context, când am fost considerat băiatul rău: în 2014, acum în 2019, ori în toamna lui 2015, când domnul preşedinte Iohannis, în acord cu prim-ministrul de la acel moment, domnul Victor Ponta, m-a invitat la o discuţie politică profesionistă şi profesională, la Cotroceni, care a durat aproximativ o oră, pe tema evoluţiilor prezente şi mai ales viitoare din Republica Moldova şi pentru a-mi propune demnitatea de ambasador al României în Republica Moldova? E adevărat însă că acel episod m-a ajutat, dacă mai aveam vreun dubiu, să înţeleg calitatea caracterului acestui domn, zâmbetele, discuţia cordială şi acordul pe evaluările prezentate fiind urmate în scurtă vreme de o convocare a mea la DNA", relatează senatorul.

Titus Corlăţean mai precizează că se bazează pe faptul că adevărul va ieşi la iveală în cele din urmă şi îi face "cadou" preşedintelui trei versete din Biblie.

"Vreau să îl asigur pe actualul preşedinte, pe toţi contributorii şi beneficiarii acţiunilor de tip securist din 2014 şi din 2019 generatoare de emoţii şi indignare şi în final de victorii în plan electoral că am îndeajuns de multă credinţă şi multă răbdare, convins că adevărul va ieşi la lumină mai devreme sau mai târziu. De aceea, aş vrea să-i fac un cadou domnului preşedinte, creştin luteran liberal, respectiv îndemnul de a citi un cuvânt creştinesc din Biblie, varianta românească reformată, pentru a o înţelege mai bine. Mă refer la cartea Daniel, capitolul 2, versetele 20-23. Şi sper sincer că această învăţătură creştinească îl va ajuta de acum înainte. Altfel, tot acest legalism, dar şi moralitatea de faţadă afişată de domnul preşedinte le voi considera în termeni în care Vechiul şi Noul Testament califică aceste lucruri, respectiv acela de fariseu", a mai declarat senatorul PSD.

Senatorul Corlăţean îl "taxează" pe Iohannis şi pentru limbajul folosit, pe care îl descrie ca un "limbaj de Ferentari", dar şi pentru explicaţiile neconvingătoarea oferite cu privire la dobândirea proprietăţilor imobiliare.

"Îmi îngădui să-i adresez o sugestie domnului Iohannis, mai ales în calitatea sa de preşedinte şi de profesor: să înveţe să folosească întotdeauna substantivul domnul sau doamna atunci când se adresează celorlalţi, inclusiv oponenţilor politici. Niciodată nu este prea târziu, mai ales pentru un profesor, pentru a renunţa la tentaţiile limbajului de Ferentari. Din acest punct de vedere, îl asigur că mama mea, profesor de limba română, care a educat olimpici la viaţa ei, îi stă la dispoziţie oricând.

Am refelectat cu acest prilej la următoarea situaţie: Aceeaşi mamă a mea, profesor respectat şi căutat atunci când era în activitate, a dat la rândul său foarte multe meditaţii. Cu toate acestea, oricât a muncit, nu a reuşit să agonisească decât un amărât de apartament cu două camere, la etajul 4 al unui bloc din Medgidia. Oare să fi fost ghinion, aşa cum spune domnul preşedinte sau muncă cu adevărat cinstită?", încheie Titus Corlăţean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.