Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TLC difuzează programe speciale despre poveştile ucrainenilor care au fugit din calea războiului

televizor

Postul TLC difuzează o seară specială de programe despre poveştile ucrainenilor care au fugit din calea războiului, miercuri, începând cu ora 21.00.

Seara va conţine programe atent selectate, începând cu Ucraina: „Jurnalul celor 90 de zile”, care relatează poveştile personale şi impactul pe care războiul l-a avut asupra cuplurilor din seria 90 de zile. „Ucraina: Gesturi umanitare” şi „Ucraina: Poveşti de la graniţă” înfăţişează eforturile polonezilor care ajută ucrainenii ce fug din calea războiului. Seara se încheie cu o redifuzare a concertului caritabil „Împreună pentru Ucraina”, care a avut loc pe 20 martie, în Polonia, conform news.ro.

Programul complet şi detalii:

Ucraina: Jurnalul celor 90 de zile, 21:00

Folosind video-uri filmate chiar de către protagonişti, Jurnalul celor 90 de zile are în prim-plan patru personaje familiare francizei, cu conexiuni ucrainene, care se dedică ajutorării celor care se află în pericol. Yara Dufren, David Murphey, Natalie Podiakova şi Maria Lysenko îşi relatează poveştile despre speranţă, curaj şi supravieţuire şi încearcă să facă faţă urmărilor războiului asupra lor, a prietenilor şi a familiilor.

Ucraina: Gesturi umanitare, 21:45

Invadarea Ucrainei de către Rusia a şocat lumea. Pentru Ucraina a fost o lovitură uriaşă, o tragedie destructivă care a cauzat suferinţă umană inevitabilă. Mulţi dintre ucraineni au fugit din calea războiului şi au căutat adăpost în Polonia. Jurnalista Edyta Krześniak a călătorit în Lublin, un oraş din estul Poloniei, pentru a se întâlni cu oamenii care şi-au lăsat în urmă casele şi inimile pentru a-şi salva copiii şi mamele, „pentru că este lucrul care trebuia făcut”.

Documentarul relatează povestea Olgăi Adamowicz şi a lui Łukasz Stoma, care şi-au schimbat şi reorganizat vieţile odată cu venirea războiului. Pornind cu intenţia de a găzdui zece ucraineni, ei şi-au transformat casa într-un adăpost în care au stat peste o sută de oameni. Locuinţa lor din Lublin a devenit un centru internaţional al ajutorării victimelor războiului, unde refugiaţii se pot adăposti în primele nopţi după trecerea graniţei.

Ucraina: Poveşti de la graniţă, 22:10

Pe parcursul primelor două săptămâni ale invaziei Ucrainei de către Rusia, peste 2,5 milioane de oameni au trecut graniţa în Polonia. În ciuda acestui număr imens, autorităţile poloneze au decis să nu construiască tabere de refugiaţi. Se pare că nu a fost nevoie de ele. Cei mai mulţi dintre ucrainenii extenuaţi de călătoria pe care au făcut-o ca să scape de război au găsit adăpost alături de familiile poloneze. Documentarul Poveşti de la graniţă relatează trei poveşti diferite de ajutorare care au avut loc în primele zile ale războiului.

Împreună pentru Ucraina | 22:35

Discovery a susţinut Ucraina prin concertul de binefacere unic ţinut duminică, 20 martie, în Łódź, Polonia. Pe scenă au urcat artişti polonezi şi ucraineni cu un scop comun: strângerea de fonduri pentru victimele războiului. Artiştii au performat în faţa unui public de 12.000 de oameni şi a milioanelor de urmăritori TV şi online. Evenimentul live a fost difuzat pe Discovery Channel în 50 de ţări, inclusiv în Europa Centrală şi de Est, dar şi SUA. Peste 2 milioane de dolari au fost strânşi, iar donaţiile continuă să crească. Discovery a făcut o donaţie directă de 500.000 de dolari şi a veniturilor obţinute în România şi Polonia din calupul publicitar dinaintea concertului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.