DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Toți românii sunt vizați: Klaus Iohannis a promulgat Legea privind unele măsuri în domeniul apelor

iohannis birou semneaza

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea privind unele măsuri în domeniul apelor, act normativ care stabilește condițiile de autorizare pentru folosințele de apă care sunt în curs de realizare, informează Administrația Prezidențială, informează Mediafax.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea condiţiilor de autorizare, din punct de vedere al gospodăririi apelor, pentru folosinţele de apă care au în curs de realizare sau urmează să realizeze investiţii pentru infrastructura de apă uzată, autorizaţiile urmând a-şi păstra valabilitatea atâta timp cât sunt respectate termenele de realizare a lucrărilor înscrise în acestea, dar nu mai mult de 5 ani, după expirare, în următoarea autorizaţie.

„Prezenta lege are ca obiect de reglementare stabilirea condiţiilor de autorizare, din punct de vedere al gospodăririi apelor, pentru folosinţele de apă care au în curs de realizare sau urmează să realizeze investiţii în infrastructura de apă uzată”, prevede proiectul de lege.

Citește și: Corina Crețu pregătește anunțul care CUTREMURĂ scena politică: m-am întâlnit cu Victor Ponta

De asemenea, actul normativ prevede că utilizatorii existenţi care realizează lucrări de investiţii în infrastructura de apă uzată, în autorizaţia de gospodărire aapelor, emisă pe o perioadă limitată, se înscriu valori limită de încărcare cu poluanţi a apelor uzate evacuate în receptori naturali.

Proiectul de lege a fost adoptat, pe 7 noiembrie, de Camera Deputatilor, în calitate de for decizional.

De altfel, șeful statului a emis decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Polone privind mormintele de război, semnat la Varșovia la 25 mai 2018.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare colaborarea, în plan bilateral, în domeniul mormintelor şi operelor comemorative de război, asigurând cadrul necesar pentru înfiinţarea, amenajarea şi întreţinerea mormintelor eroilor căzuţi în timpul conflictelor armate. Acordul conţine prevederi referitoare la formele de cooperare, amplasarea mormintelor şi operelor comemorative de război, autorităţile însărcinate cu aplicarea acordului, aspectele financiare, soluţionarea disputelor.

Inițiativa legislativă prevede identificarea, documentarea, evidenţa, înfiinţarea, amenajarea, conservarea, întreţinerea şi protejarea locurilor de înhumare a eroilor români, militari şi civili, care au căzut în timpul şi din cauza conflictelor armate, în timpul unui servici comandat, înhumaţi pe teritoriul Republicii Polone.

Tot pe 7 noiembrie, proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.