Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toader, despre scandalul 'România INTERCEPTĂRILOR'. Reacție la declarația lui Băsescu

servicii interceptari inregistrari stenograme

Numai specialiştii din Inspecţia Judiciară pot spune dacă numărul interceptărilor telefonice e mare sau nu, a declarat, vineri, la Iaşi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. 

"Nu pot face eu aprecierea pentru că nu ştiu numărul cauzelor existente pe rol. Sigur, o apreciere aşa comună poate să ne ducă la o concluzie. Dacă ele sunt multe sau puţine ne pot spune numai specialiştii din Inspecţia Judiciară, poate să rezulte numai din raportul acesta dintre numărul de solicitări, cereri de interceptare şi din numărul de aprobări, după care numărul de valorificare a lor în justiţie", a răspuns ministrul unei întrebări în contextul în care, potrivit unor informaţii apărute recent în spaţiul public, în perioada 2010 - 2015 ar fi fost interceptate telefonic aproximativ 300.000 de persoane, informează agerpres.ro.

ALERTĂ - Simona Halep, victorie COLOSALĂ la Roma


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a participat vineri la întâlnirea preşedinţilor secţiilor penale ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a Curţilor de Apel din ţară.

Arhiva SIPA a declanșat JIHADUL în presă: Dan Andronic, contrat DUR de un jurnalist cunoscut


"Eu am fost la o întâlnire cu magistraţii, aici. Este o activitate absolut lăudabilă. Sunt preşedinţii secţiilor penale de la Înalta Curte, preşedinţii secţiilor penale de la Curţile de Apel din toată ţara. Eu apreciez foarte mult activitatea pe care o fac pentru uniformizarea practicii judiciare în materie penală. Dânşii şi-au notat problemele, au venit cu ele în dezbatere, ajung la o concluzie de urmat în interpretarea unei norme care a generat practică neunitară, vor încheia o minută, vor pleca la instanţele dânşilor şi vom urma acea practică unitară la nivel naţional", a declarat Tudorel Toader. 

Întrebat care sunt principalele probleme ridicate în timpul şedinţei de vineri şi care ar fi soluţiile, ministrul Justiţiei a replicat că "nu e de resortul său". 

"Sunt multe, sunt probleme tehnice, le-am văzut şi eu, dar nu e de resortul meu. Ceea ce fac dânşii aici este chiar o modalitate de rezolvare. Au o problemă în care judecătorii s-au pronunţat în mod diferit, o dezbat şi ajung la o poziţie comună, încheie o minută, se duc la instanţele dânşilor şi vor genera practică unitară. E adevărat, ce stabilesc dânşii aici nu obligă judecătorul să dea interpretarea aceea, dar dezbaterile de aici cu siguranţă vor genera şi vor determina promovarea unor recursuri în interesul legii. Se vor adresa Înaltei Curţi pentru un recurs în interesul legii, Înalta Curte va da o dezlegare, o interpretare unitară, care de data aceasta va fi obligatorie", a declarat Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.