Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toader, noi precizări în cazul Lazăr: Voi veni cu clarificări. Am primit plângerea lui Lazăr

Ministerul Justitiei
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni că a primit plângerea făcută de procurorul general Augustin Lazăr, cu privire la procedura de revocare, și va face declarații detaliate, precizând că dosarul de candidat a lui Lazăr conținea, în 2016, doar un CV și scrisoarea de intenție, scrie Mediafax.

"În România, accesul la justiție e garantat pentru orișice persoană. Fiecare, dacă e nemulțumit, și sigur că dânsul e nemulțumit, are dreptul să adreseze unui judecător. Problema e să nu abuzăm de dreptul acesta, deși, din păcate, mulți abuzează..Am plângerea aceea, am citit-o, azi când programul îmi va permite, voi face o declarație mai cuprinzătoare, privind legalitatea procedurii numirii în funcția de procuror general", a anunțat ministrul Justiției.

Tudorel Toader face referire și la dosarul de candidat al procurorului general, depus în 2016.

"Uitați-vă pe anunțul de selecție a candidatului de procuror geneeral. Pe 16 martie 2016, când s-a închis procedura, termenul de încriere, dosarul lui Lazăr avea declarația de intenție și un CV. Nu exista nimic în plus. Comparați cererea și CV-ul cu cerința din anunțul de declanșare a procedurii. Dacă eu eram ministru al Justiției spuneam câte dosare avem: patru. Sunt complete? Unul nu e. La revedere. Nu caut eu ca ministru să completez dosarele unuia dintre candidați", a mai declarat Tudorel Toader.

Augustin Lazăr a depus, zilele trecute, și la Ministerul Justiției o plângere prealabilă împotriva actului administrativ reprezentat de raportul de evaluare pe care Toader l-a prezentat săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.