Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tokes: Ar fi de dorit o coaliţie a tuturor maghiarilor pentru a maximaliza reprezentarea in PE

Tokes Laszlo

'Aş fi în stare şi să mă retrag pentru cauza aceasta dacă s-ar forma o candidatură credibilă a tuturor maghiarilor din Transilvania. Dar, din păcate, chiar aceasta este riscată de gândirea partinică a conducerii UDMR. Ar fi de dorit să se formeze o coaliţie a tuturor maghiarilor' a declarat, vineri, în conferinţă de presă, Tokes.

El a spus că în condiţiile în care comunitatea maghiară ar putea rămâne fără reprezentare în PE, ori să obţină cel mult unul sau doi eurodeputaţi, Tokes consideră că principiul prioritar trebuie să fie maximalizarea reprezentării maghiarilor din România.

'Adresez un apel către UDMR la dialog, la dispută deschisă, la maximalizarea voturilor prin unire şi cooperare şi nu prin divizare, dar prin aceasta UDMR-ul trebie să scape de politicienii corupţi şi compromişi care duc în direcţie proastă politica maghiară din Transilvania. Trebuie să-şi revizuiască politica lor, care nu serveşte în perspectivă interesele maghiarilor din România. Şi numai astfel putem maximaliza voturile la alegeri şi prin aceasta putem servi schimbarea de regim', a declarat Tokes.

Vorbind despre posibilii candidaţi ai UDMR, Tokes a spus că apreciază personalităţile lui Sogor Csaba şi Winkler Iuliu, pentru continuitate, dar consideră 'o surpriză ciudată' apariţia 'carieristului' Vincze Lorand, implicat în 'scandalul reclamelor distribuite prin Poşta Română' şi care nu ar putea aduce prea multe voturi în secuime. Mai degrabă, spune Tokes, în locul lui Vincze ar fi bine să fie propus Eckstein Kovacs, care ar merita să fie pe lista UDMR.

Tokes a primit din partea PPMT solicitarea de a candida în urmă cu o săptămână, la o şedinţă în Rimetea, în judeţul Alba. 'Da, am acceptat. Eu mă supun voinţei comune. De altfel, aşa procedez cum am făcut-o şi în '89. Dacă te cheamă ţara sau dacă te obligă interesele supreme ale comunităţii, trebuie să ne supunem', a spus Tokes.

Deputatul UDMR Cseke Attila a declarat miercuri, la Oradea, că nu există nicio înţelegere cu Tokes Laszlo pentru o nouă candidatură pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare.

'Nu există nicio negociere. UDMR a spus foarte clar nu acum, nu acum o săptămână, acum câteva luni, că nu va accepta ca domnul Tokes să fie pe lista UDMR. L-am acceptat o dată, l-am pus pe primul loc şi nu au trecut decât două săptămâni după care dânsul a început şi timp de cinci ani nu a făcut altceva decât să vorbească împotriva UDMR-ului. Nu avem despre ce să discutăm. Decizia este clară, luată şi dânsul ştie. Ah, că mai spune că poate şi aşa mai departe...', a declarat deputatul Cseke.

Potrivit acestuia, UDMR pregăteşte selecţia altor candidaţi, prin proceduri interne, până la mijlocul lunii martie, urmând ca un consiliu naţional al Uniunii să decidă asupra listei de candidaturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.