Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tokyo va găzdui cele mai globale Jocuri Paralimpice din istorie: Vor participa, în premieră, 49 de ţări din Africa Subsahariană

www.prweek.com
Olimpiada paralimpica

Cu un an mai târziu decât planificarea iniţială, flacăra mişcării paralimpice va lumina cerul din Tokyo timp de 13 zile (24 august-5 septembrie) pentru a marca Jocuri foarte speciale, cu un strict protocol de securitate şi care vor avea cel mai mare impact global din istoria lor, ajungând în toate colţurile lumii, incluzând în premieră 49 de ţări din Africa Subsahariană, informează agenţia EFE.

Pe data de 7 septembrie 2013, a 125-a Adunare Generală a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a desemnat Tokyo drept gazdă a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2020. Data iniţială nu a putut fi însă onorată din cauza pandemiei de coronavirus, care a dus la amânarea cu un an a Jocurilor, astfel că metropola niponă celebrează pentru a doua oară marea sărbătoare internaţională a sportului pentru persoane cu dizabilităţi după 57 de ani, potrivit agerpres.ro.

În 1964 au concurat 378 de sportivi din 21 de ţări. Pentru aceste Jocuri Paralimpice a fost confirmată prezenţa a 4.400 de sportivi (2.318 bărbaţi, 1.782 femei şi 300 de locuri mixte) cu dizabilităţi fizice, intelectuale, vizuale sau paralizii cerebrale din 160 de ţări.

Cei care nu vor merge la Tokyo sunt sportivii ruşi sub drapelul ţării lor. Ca urmare a sancţiunilor aplicate de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), sportivii din Rusia vor concura sub drapel neutru cu acronimul "RPC", inclusiv pentru ceremonia de deschidere. Această emblemă va putea fi utilizată pe uniforme, echipamente, obiecte personale, site-uri web şi alte zone relevante pentru Jocuri. Emblema va fi folosită şi pe un steag pentru Tokyo 2020, iar imnul naţional va fi înlocuit cu un concert de pian de Piotr Ceaikovski, care se va intona la ceremoniile de premiere când sportivii ruşi vor cuceri medalii de aur.

Sportivii din Coreea de Nord şi cei doi afgani care obţinuseră calificarea nu vor participa la Jocurile Paralimpice, ca urmare a situaţiei din ţările lor.

Se vor disputa 539 de probe pentru medalii, 277 la masculin, 227 la feminin şi 40 mixte la cele 22 de discipline care fac parte din programul competiţiei: atletism, baschet, badminton, bowling, ciclism, fotbal, hochei pe iarbă în scaun cu rotile, hipism, scrimă, fotbal în 5, goalball, haltere, judo, înot, triatlon, kaiac-canoe, canotaj, rugby, tenis, tenis de masă, tir sportiv, tir cu arcul şi volei şezând.

Ceremoniile de închidere şi de deschidere vor avea loc pe Stadionul Olimpic desemnat şi gazdă a întrecerilor de atletism.

La Jocurile Paralimpice de la Tokyo vor concura un număr record de femei, 1.782 faţă de 1.671 la competiţia de la Rio din 2016.

România va fi prezentă cu şapte sportivi, între care şi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.