Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan, noi DEZVĂLUIRI în scandalul HEXI PHARMA: Pe urma banilor

tolontan

Suprasept, unul dintre dezinfectanții vânduți de firmă HexiPharma, a fost cumpărat de unele spitale din țară cu 27 de lei/litru, iar de altele la preț triplu-70 de lei/ litru, scrie Tolo.ro.

Mihai Tănăsescu, în fața procurorilor DIICOT. Este pus sub urmărire penală / UPDATE

Suprasept este un dezinfectant despre care Tolo.ro a scris, încă de la începutul scandalului privind dezinfectanții din spitale, că era vândut de Hexi Pharma după ce era diluat până la 90%. Există spitale, precum Municipalul din Craiova, care au cumpărat în același an Suprasept la prețuri care cresc cu 40%. Culmea, cu cât cantitatea este mai mare, prețul Suprasept sporește, scrie Tolo.ro, într-o nouă investigație semnată Mirela Neag, Marius Margarit și Cătălin Tolontan.
Mircea Badea, sătul de amenințări: Ce face Băsescu
Din 2007 și pînă azi, peste 160 de autorități publice au folosit Suprasept. Numai în anul 2015, 62 de spitale, penitenciare și unități militare au cumpărat produsul.
Potrivit etichetei, Suprasept este un dezinfectant de înaltă eficientă. Cu spectru complet.
Potrivit analizelor, este diluat cu 90%. La această falsificare, el nu omoară, ci întărește bacteriile.
Timp de 10 ani, Suprasept a fost folosit diluat în saloanele ATI, în sălile de operație, pentru sterilizarea instrumentarului medical și în saloane.
În materie de sterilizare la rece, Suprasept a reprezentat vârful gamei de antiseptice pe care mizau spitalele de la Hexi. Adică vârful minciunii.
Cei care ar fi trebuit să controleze produsele HexiPharma și spitalele, adică Direcțiile de Sănătate Publică, au achiziționat la rândul lor Suprasept, trucând sistemul SEAP prin folosirea a mai multe coduri CPV, mai dezvăluie investigația jurnalistică.
"Nu avem ce să le facem directorilor de spital care au achiziționat dezinfectanți pe mai multe coduri CPV", a declarat în urmă cu două zile Laurențiu Colintineanu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.
Potrivit acestuia, "ministrul Vlad Voiculescu nu are la dispoziție mijloace legale pentru a pedepsi un manager în materie de achiziții publice".

mai mult pe tolo.ro

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.