Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toma Coconea, singurul sportiv care a participat la toate ediţiile Red Bull X-Alps, s-a clasat pe locul 11 în cea mai dură competiţie de anduranţă din lume

toma coconea

Toma Coconea, singurul sportiv care a participat la toate ediţiile Red Bull X-Alps, s-a clasat pe locul 11 în cea mai dură competiţie de anduranţă din lume, după ce a stabilit şi un nou record al competiţiei, el zburând cu parapanta la o altitudine de 6.017 metri, potrivit Mediafax.

2030,78 de kilometri prin Alpi a parcurs Toma Coconea în cele 11 zile de la startul celei mai dure ediţii Red Bull X-Alps din istorie. Veteranul şi dublul vicecampion al competiţiei a parcurs 590,84 kilometri în alergare în 98 de ore şi jumătate, la o viteză medie de 4,7 km/h, şi a zburat o distanţă de 1.439,95 de kilometri, timp de aproape 41 de ore, la o viteză medie de 33,95 km/h. Coconea a câştigat o etapă a ediţiei din acest an, chiar pe prima, cu un total de 123.7 km parcurşi - 60.95 km în alergare montană şi 59.5 km în zbor cu parapanta.

Citește și: Mick Schumacher va avea parte de o experiență aparte - Va pilota monopostul tatălui său în marja Marelui Premiu al Germaniei

A trecut primul linia de finish din Wagrain-Kleinarl, determinat să-şi depăşească încă o dată limitele, după excelentul timp parcurs, de 9.6 ore. Startul în cea de-a noua ediţie Red Bull X-Alps a avut loc în Piaţa Mozart din Salzburg, în uralele fanilor prezenţi, iar prima bornă a competiţiei a însumat un total de 59.1 km parcurşi în linie dreaptă între regiunile Gaisberg şi Wagrain-Kleinarl. “Un final de zi cu multă satisfacţie! Vă mulţumesc pentru toate gândurile bune, ne vedem dimineaţă cu forţe proaspete!”, declara Toma Coconea după prima zi victorioasă a competiţiei. A noua ediţie Red Bull X-Alps 2019 a avut cel mai greu traseu din istoria de 16 ani a competiţiei. Cea mai dificilă competiţie din istorie a avut şi cele mai dificile condiţii meteo înregistrate vreodată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.