Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toma Petcu spune că Ministerul Energiei va face o cercetare de riscuri imediate pe fiecare mină în parte

inquamphotos.com / Octav Ganea
toma petcu

Ministerul Energiei va efectua un studiu referitor la riscurile imediate de la fiecare exploatare minieră din Valea Jiului, fie că sunt în activitate sau în procedură de închidere, astfel încât să poată fi prevenite accidentele de muncă de genul celor de la minele Lupeni şi Uricani, din luna octombrie, a declarat luni, la Uricani, ministrul Energiei, Toma Petcu. "Dorim să facem un studiu mult mai amplu de risc pe fiecare mină, pe fiecare tip de exploatare, chiar dacă vorbim de mine care au activitate de exploatare sau mine care vor intra pe perioada de închidere, cum este şi cazul celei de la Uricani. (...) Ne interesează, pe viitor, să evităm orice fel de situaţie similară cu cea de astăzi (luni, n.r.) şi, foarte important, să vedem şi care este perspectiva mineritului", a afirmat ministrul Toma Petcu.

Studiul va fi coordonat de secretarul de stat Doru Vişan, din Ministerul Energiei, care se ocupă de problemele mineritului. Acesta va forma o echipă ce va efectua cercetările necesare la fiecare exploatare minieră, va stabili riscurile imediate şi măsurile care se impun, de îndată. În paralel, vor fi căutate resursele bugetare pentru punerea în practică a măsurilor stabilite. Ministrul Energiei a mai spus că a fost finalizată ancheta internă efectuată de Complexul Energetic Hunedoara, în cazul surpării de la Mina Lupeni, în care doi mineri au decedat şi unul a fost rănit, la începutul lunii octombrie. Concluziile anchetei vor fi prezentate marţi la Ministerul Energiei, conform Agerpres.

În paralel, continuă ancheta derulată de ITM Hunedoara în cazul surpării de la Mina Lupeni, concluziile acesteia urmând să fie cunoscute în jurul datei de 30 noiembrie. Un miner şi-a pierdut viaţa şi trei au fost răniţi, luni dimineaţa, într-o deflagraţie care s-a produs pe o galerie a minei Uricani, din Valea Jiului, exploatarea subterană fiind în procedură de închidere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.