Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tomac: Tăriceanu a cedat Ungariei averea Gojdu; un act de trădare incalificabil

Agerpres
Eugen Tomac

Liderul PMP, Eugen Tomac, a afirmat, joi, că, după ce a fost umilit de Viorica Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu încearcă să revină în atenția publică atacându-l pe Traian Băsescu, vorbind despre trădare, o temă pe care liderul ALDE „o cunoaște mai bine decât oricine”, potrivit Mediafax.

„După ce a fost umilit în ultimul hal de Viorica Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu încearcă să revină în atenția publică printr-un atac de cea mai joasă speță la adresa Președintelui Traian Băsescu. Tema de atac pe care fostul șef al Senatului a ales-o este cea pe care o cunoaște mai bine decât oricine: trădarea. În 2005, prim-ministrul Tăriceanu anula, printr-o Ordonanță de Urgență, testamentul lui Emanoil Gojdu și cedarea, fără nicio justificare, a patrimoniului Fundației Gojdu în favoarea statului maghiar. Prin testamentul făcut în 1869, Emanuil Gojdu își lăsa averea -acelei părți a națiunii române din Ungaria și Transilvania care aparține la confesiunea orientală ortodoxă-, pentru acordarea de burse studenților și pentru ajutorul preoților”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Citește și: SURSE - Tăriceanu negociază cu PSD eliminarea lui Meleșcanu .

Liderul PMP a adăugat că actul normativ promovat de Călin Popescu Tăriceanu este „un act de trădare incalificabil, cu dimensiuni politice și simbolice de impact inestimabil, care dovedește că acesta nu are niciun atașament față de valorile ce definesc națiunea română”.

„Cariera lui Tăriceanu este o caricatură politică prin comparaţie cu cea a Preşedintelui Traian Băsescu. Singurul motiv pentru care Călin Popescu Tăriceanu ar putea rămâne în istoria post-revoluționară a României este trădarea intereselor și valorilor acestei națiuni – vezi cazul Fundației Gojdu, și nu numai”, a mai scris Tomac.

Reacția vine în contextul în care liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat, miercuri, pe Facebook, pe Traian Băsescu că a trădat și "a distrus tot ce a atins în viața lui".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.