Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tone de deşeuri şi maşini nefuncţionale au fost descoperite pe un teren din Dumbrăviţa

Pinterest
deseuri periculoase

Aproximativ 5.000 de kilograme de deşeuri şi 7 autovehicule scoase din uz au fost identificate pe terenul unui braşovean din Dumbrăviţa în cadrul unor verificări întreprinse de poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi comisari ai Gărzii de Mediu Braşov, în cauză fiind deschis un dosar penal.

"În fapt, la data de 7 septembrie, în cadrul unui plan de acţiune al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov privind regimul substanţelor şi al deşeurilor periculoase, poliţiştii braşoveni, în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Braşov, au identificat, în extravilanul localităţii Dumbrăviţa, o suprafaţă de teren împrejmuită, de aproximativ 3.500 metri, pe care erau depozitate deşeuri şi mai multe autovehicule scoase din uz, fără respectarea normelor legale. În continuarea cercetărilor, a fost identificat proprietarul terenului, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 53 ani, din localitatea Sânpetru şi a fost indisponibilizată cantitatea de circa 5.000 kg deşeuri şi 7 autovehicule scoase din uz, urmând ca acestea să fie eliminate, conform legislaţiei în vigoare", se arată într-un comunicat remis, joi, de IPJ Braşov, informează Agerpres.

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Braşov continuă cercetările în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "incendierea oricărui tip de deşeu şi/sau substanţă sau obiect", faptă prevăzută şi pedepsită de O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor.

Totodată, reprezentanţii Gărzii de Mediu efectuează verificări, conform competenţelor legale, privind colectarea, gestionarea, depozitarea deşeurilor şi stabilirea trasabilităţii acestora, precum şi măsuri de igienizare a suprafeţei de teren, a precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.