Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tone de pește stricat, pe mesele românilor. Era spălat cu oțet și trimis spre magazine

peste

Tone de pește stricat, pescuit din ape poluate din Franța, Italia și Spania, au ajuns pe mesele românilor. Totul a fost pus la cale de 20 de indivizi care spălau marfa cu oțet înainte de vânzare. Aceștia au ajuns acum în fața judecătorilor, informează Antena3.

Potrivit rechizitoriului, totul a început chiar din 2018. Timp de un an, gruparea ar fi adus în țară zeci de tone de pește stricat și toxic. Câștigul era de aproximativ 2.500 de euro la un transport.

Rețeaua era foarte bine pusă la punct, din ea făcând parte aproximativ 20 de cetățeni români. Ei erau cei care se ocupau cu prindere peștelui, lucru care se întâmpla ilegal, în special noaptea. Mai apoi, peștele era transportat în țară, cu mașini mari de 3,5 tone, astfel încât să scape de controalele autorităților.

La destinație, peștele era pregătit și vândut. Dar, înainte de asta, de cele mai multe ori, era spălat, că sa se îndepărteze mirosul. În cele din urmă, ajungea în marile magazine și, mai apoi, pe mesele românilor.

În luna mai 2019, polițiștii au intrat pe fir și au făcut controale. Mai exact, 150 de percheziții, în urma cărora 20 de persoane sunt suspectate.

Cazul acestora vor ajunge pe masa judecătorilor constănțeni de la Tribunalul din Constanța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.