Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toni Greblă, fost judecător CCR, DETONEAZĂ decizia CCR: În cât timp Klaus Iohannis E OBLIGAT să o revoce pe Laura Codruța Kovesi

grebla

Toni Greblă, fost judecător CCR și reținut de DNA într-un dosar de corupție în care avea să fie achitat ulterior, detonează decizia Curții Constituționale prin care Klaus Iohannis e obligat să o revoce pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA.

Greblă anunță că situația judecată de CCR nu e similară cu cea a judecătorii unui articol de lege, iar Iohannis are 20 de zile la dispoziție pentru a o demite pe Kovesi.

Citește și: Premierul săgetează președintele! O nouă reacție a Vioricăi Dăncilă la adresa lui Klaus Iohannis

”Ne aflăm într-un conflict juridic constituțional. Nu e același lucru cu un articol de lege care e declarat neconstituțional. După publicarea deciziei în Monistortul Oficial, președintele are un termen rezonabil de 20 de zile să revoace mandatul. El nu poate perpetua într-un refuz. Principiile Curții Constituționale nu pot fi puse la îndoială. Președintele Klaus Iohannis a jurat pe Constituție, a jurat să respecte Constituția.”, a spus Greblă la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Fostul parlamentar PSD a venit cu o ipoteză nouă, după ce s-a aflat că 6 judecători au fost în favoarea constatării unui conflict de natură constituțională între Guvern și Președinție. Greblă crede că cei 3 care nu au fost de acrod, conform unor surse, cu ceilalți 6 judecători ar fi, de fapt, unul singur. Greblă avansează ipoteza conform căreia doi judecători ar fi avut opinie concurentă.

Citește și: Rareș Bogdan, dezlănțuit! Pe cine are invitat special în emisiunea sa

”S-ar putea ca unul sau doi să aibă o opinie concurentă. Adică, un judecător a putut să fie de acord cu ceilalți colegi, că e un conflict constituțional, că a fost generat de refuz al președintelui de a o revoca pe șefa DNA, dar cu privire la procedura de urmat s-ar putea să fie o altă opinie, ușor mai nuanțată.”, a adăugat Toni Greblă.

Conform unor surse, opinie separată ar fi făcut judecătorii Livia Stanciu, Daniel Morar şi Ştefan Minea.

Citește și: EXCLUSIV! Detaliile pe care orice bolnav diagnosticat cu cancer trebuie să le știe! Unde pot merge la tratament și ce le decontează CNAS .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.