Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toni Neacșu intervine după atacul șefei ÎCCJ la adresa lui Florin Iordache: 'Din păcate, nu înțelege' - Cifrele aruncate pe masa Cristinei Tarcea

adrian toni neacsu

Avocatul Toni Neacșu susține că„ încrederea în justiție și în deciziile corecte ale judecătorilor este la nivelul piciorului broaștei”. Afirmația acestuia vine după declarația Cristinei Tarcea, care a catalogat demersul lui Florin Iordache la CCR, privind un conflict între Parlament și ICCJ pe tema completurilor specializate în corupție, drept „o presiune asupra instanțelor de judecată și o imixtiune inacceptabilă în actul de justiție.”

Haos la metrou, marți dimineață - Circulația metrourilor, blocată pe Magistrala 2

„Din păcate d-na Președinte Tarcea nu înțelege că încrederea în justiție și în deciziile corecte ale judecătorilor este la nivelul piciorului broaștei. Potrivit ultimului sondaj CURS, din 24.03.2019, 84% din populație consideră că în justiție s-au produs abuzuri și doar 9% nu sunt de acord cu această afirmație. Restabilirea prestigiului și autorității puterii judecătorești se face doar prin respectarea strictă a legii și a supremației Constituției, nu prin decizii autiste de forma sunt independent și fac ce vreau. Nimeni nu este independent față de legile în vigoare, acesta e principiul tare al statului de drept și singurul care poate ține democrația pe linia de plutire.
În prima linie împotriva abuzurilor împotriva drepturilor și libertăților cetățenești trebuie să fie tocmai judecătorii și instanțele imparțiale, iar puterea judecătorească trebuie să fie prima interesată în restabilirea stării de constituționalitate și legalitate, degradată la nivel de justiție tribală și revanșardă în ultimii ani.”, scrie Neacșu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.