Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tony Chung, militant pro-independență din Hong Kong, acuzat de 'secesiune' după adoptarea noii legi asupra securității naționale

bbc.com
Tony Chung, activist

Un tânăr militant din Hong Kong a fost acuzat joi de "secesiune", devenind astfel prima personalitate politică urmărită în justiţie în virtutea noii legi asupra securităţii naţionale, impusă de Beijing în teritoriul semiautonom, informează AFP, citată de AGERPRES.

La două zile după ce a fost arestat marţi dimineaţa, de câţiva poliţişti în civil, într-o cafenea situată în faţa consulatului american din Hong Kong, Tony Chung, 19 ani, a fost acuzat de un tribunal de secesiune, de spălare de bani şi de conspiraţie în vederea publicării de conţinuturi instigatoare.

El era membru al grupului "Student Localism", care pledează pentru independenţa Hong Kongului faţă de China continentală. Acest grup a fost dizolvat cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare, la sfârşitul lui iunie, a acestei legi asupra securităţii naţionale, însă secţiile lui internaţionale au rămas active.

Citește și: Adriana Săftoiu PULVERIZEAZĂ listele PNL: Oameni fără cultură minimală, dar au știut să vorbească cu paltonul liderului

Această legislaţie listează o serie întreagă de noi infracţiuni, printre care exprimarea de opinii politice precum apărarea independenţei sau o mai mare autonomie pentru Hong Kong.

Un grup până acum necunoscut şi care se denumeşte "Friends of Hong Kong" a publicat la scurt timp după arestarea lui Tony Chung un comunicat în care susţine că acesta a încercat să organizeze în acea zi intrarea unui militant în consulatul american, pentru ca aceasta să ceară azil.

Chung a rămas în arest până ce a compărut în faţa unui tribunal, joi dimineaţa.

Cererea lui de a fi eliberat pe cauţiune a fost respinsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.