Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Top NEAȘTEPTAT - România e LIDER în Uniunea Europeană, alături de Lituania și Danemarca

masini noi

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au scăzut cu 3,6% în martie, în timp ce Lituania, Danemarca şi România au raportat cel mai puternic ritm de creştere, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate miercuri, conform Agerpres.

Citește și: Decizie BOMBĂ - Tribunalul București a suspendat judecarea procesului 'amazoanelor' PSD cu Times New Roman

Datele statistice sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Luna trecută, au fost livrate în Europa aproximativ 1,77 milioane de vehicule, faţă de 1,83 milioane de unităţi în perioada similară din 2018. Cel mai semnificativ avans a fost raportat în Lituania (43,8%), Danemarca (33,2%) şi România (20,8%).

Toate marile pieţe auto au raportat scăderi în martie: de la minus 9,6% în Italia, la minus 4,3% în Spania, minus 3,4% în Marea Britanie, minus 2,3% în Franţa şi minus 0,5% în Germania.

Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au scăzut în primele trei luni din acest an cu 3,2%, fiind livrate aproximativ 4,14 milioane de vehicule, faţă de 4,28 milioane de unităţi în perioada similară din 2018. Cel mai semnificativ avans a fost raportat în Lituania (58,2%), România (25,1%) şi Danemarca (16,4%).

Marile pieţe auto au avut evoluţii mixte în perioada ianuarie - martie 2018: o creştere uşoară în Germania (0,2%) şi scăderi în Spania (minus 6,9%), Italia (minus 6,5%), Marea Britanie (minus 2,4%) şi Franţa (minus 0,6%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.